28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Uçurtma Şenliği’nde Müslümanlık testi

Uçurtma Şenliği’nde sunuculuk yapan fes giymiş Ümit Şimşek, çocuklara Hz. Muhammed ve İslam’la ilgili sorular sordu. Vatandaşların tepkisi üzerine belediye yetkilileri sunucuya müdahale etti. Animasyon grubu yetkilisi, Şimşek’in Kutlu Doğum Haftası nedeniyle böyle program yaptığını söyledi.

KAĞITHANE Belediyesi’nin, her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda düzenlediği geleneksel Uçurtma Şenliği’nde, çocuklara İslam’la ilgili sorular sorulduğu ortaya çıktı. Palyaçoların gösteri yaptığı şenlikte sunuculuk yapan kırmızı fesli animatör Ümit Şimşek, çocuklara parmaklarını göstererek, Hz. Muhammed’e ve İslam’ın şartlarına dair sorular yöneltti. Şimşek, "23 nedir?" diye sorduğu bir çocuğun, "23 Nisan Çocuk Bayramı" yanıtına, "Hayır, Hazreti Muhammed’in, peygamberlik süresi" karşılığını verdi. Şimşek, "5 nedir?" sorusuna, "İslam’ın şartı", "1 nedir?" sorusuna da "Allah’ın birliği" düzeltmelerini yaptı.

KURAN KURSU DEĞİL

Bazı vatandaşların tepkisi üzerine belediye yetkilileri sahnedeki Şimşek’e müdahale etti. Şenliğe AKP Milletvekili Ekrem Erdem ve Kaymakam Ahmet Narinoğlu ile katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, şunları söyledi:
"20 dakika kalıp ayrıldık. Olay sonra olmuş. Arkadaşlarımız müdahale etmiş. Gereksiz sorular sorulmuş. Arkadaşlar, daha önceki şenliklerde bu grubun böyle sorularıyla karşılaşılmadığı için bu sefer de çağırmakta sakınca görmemiş. Orası Kur’an Kursu değil ki."

Ggrubu Kağıthane Belediyesi ile anlaşıp yönlendiren ADVE Reklam İnşaat Turizm Ltd’nin bir yetkilisi olayı doğrulayıp şunları söyledi:

"Belediye son 4-5 yıldır bu ekibi başarılı bulduğu için şenliklerine istiyor. O soruları soran Ümit Şimşek, animasyon programını yönlendiriyor. Neden bu soruları yönelttiğini sorduk. Bize, bu yıl yoğunlukla kutlanan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bu soruları programlarının arasına sıkıştırdıklarını, belediyenin bir yönlendirmesi olmadığını söyledi. Müdahaleyle soruları kestik."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 11:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüsnü Şirin IP: 85.106.232.xxx Tarih : 19.03.2008 23:51:25

aman çok büyük başarı ''Müdahaleyle soruları kestik'' islam sizleri neden rahatsız ediyor ey münafık insanlar.kafirliğe bu kadar hevesliyseniz bu ülkeyi terk edin.ALLAH hepinizi bir gün helak edecek.bekleyin.