19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Uğurlama magandalarına yasak

Tüm illerin emniyet müdürlüklerine gönderilen genelge ile asker uğurlaması, düğün ve maç sonrası araç konvoyları yasaklandı.

Amaç trafiği rahatlatmak ve sağa sola ateş açan magandaları engellemek.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu önceki gün 81 ilin emniyet müdürlüklerine bir genelge gönderdi. Bu genelgeye göre trafiğin aksamasına yol açan araç konvoyları ile kutlamalar yasaklandı. Bakan Aksu'nun bu yasağı sadece asker konvoyu ile sınırlı kalmadı.

BAYRAK SALLAMAK YASAK

Artık düğün ve sportif faaliyetlerde de araç konvoyları ile kilometrelerce uzunlukta konvoylar oluşturmak yasaklandı. Bu kurallar sadece büyük şehirlerle değil Türkiye genelinde otoyol ve devlet karayollarında da uygulanacak. Abdülkadir Aksu imzalı genelgeye göre konvoy oluşturmanın yanında araç camlarından sarkmak, diğer araç sürücülerine yapılan tacizler, bayrak filama sallamak, kötü tezahürat yapmak da genelge kapsamına dahil edildi. Bu yasakların bir diğer nedeni olarak da alkollü iken araç kullanma ve silah kullanma sonucunda ölüm ve yaralamaların önüne geçmek olduğu belirtildi.

ÖNCE İKNA SONRA GÖZALTI

Araç konvoylarını yasaklayan genelgeye göre polis, bundan böyle bir konvoy oluştuğuna dair ihbar alırsa hemen olay yerine geçecek. Yeterli sayıdaki ekip olay yerine ulaşınca önce bu kişileri sözlü olarak uyaracak. Uyarıları dikkate almayanlar ise hemen gözaltına alınacak. Gözaltına alınan bu kişiler haklarında yasal işlem yapılıp adli makamlara sevk edilecek.



Mehmet KÖPÜKLÜ / Bugün
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 09:29:25
Güncelleme :14 Aralık 2006 Perşembe 09:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?