27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Uğurlama magandası yaraladı

Adres sormayan kurşun bu kez magandaların arkadaşına isabet etti. Önceki gece arkadaşlarıyla birlikte gittiği asker uğurlamasından dönen Arif Şengel, Küçükçekmece Altınşehir'de konvoydan ayrılıp evinin yolunu tuttuğu sırada atılan kurşunlardan biriyle kanlar içinde yere yığıldı. Üç maganda gözaltına alındı, polis tetiğe kimin bastığını araştırıyor.

Olay önceki gece meydana geldi. Bir tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan Arif Şengel, babası Ali Şengel ile birlikte asker uğurlama konvoyuna katıldı. Otogarda askere yolladıklarını arkadaşlarını otobüsüne bindiren grup, yine konvoy halinde dönüşe geçti. Ancak silahlar susmadı. Arif Şengel, Altınşehir'deki Kuruçeşme mevkiine geldiklerinde 3 arkadaşıyla birlikte konvoydaki araçtan indi. Bu sırada patlayan silahlardan biri, evine doğru yürüyen 18 yaşındaki Şengel'e isabet etti. Genç adam kanlar içinde yere yığıldı.

KURŞUN BEYNİ PARÇALADI

Arif Şengel derhal TEM Hospital'a kaldırıldı ve burada ilk müdahale yapıldı. Daha sonra Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorlar kurşunun alından girdiğini ve beyni parçaladığını belirtti. Hayati durumu ciddiyetini koruyan gencin başına gelenler annesinden gizlendi. Perişan olan baba Ali Şengel, Arif'in 7 çocuğundan biri olduğunu belirtti.

KAZA MI, CİNAYET Mİ?

Olayın ardından polis, magandaları yakalamak için harekete geçti. Görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkılarak konvoy hakkında bilgi toplandı. Arkadaşlarından biri, 'Arif'le birlikte konvoyu seyrediyorduk. Bu sırada silah sesleri duydum. Konvoydakiler rastgele havaya ateş ediyordu. Arif'in yerde olduğunu gördüm. Kafası kanlar içindeydi' dedi. Olay yerinde yaralı gencin arkadaşlarının ifadesinin aksine 3 boş kovan bulan ve kurşunun Şengel'in alnına dik bir açıdan saplanmasını değerlendiren polis soruşturmayı genişletti.

Gerçeğin arkadaşlarının verdiği ifade doğrultusunda olmadığını tespit eden polis, Şengel ile birlikte asker uğurlamasından dönen Emrah Ç. (19), M. Ali A. (20) ve Yusuf D.'yi (21) Küçükçekmece'de gözaltına aldı. Şengel'in yaralandığı silah bu kişilerin üzerinden çıktı. Polis, el svaplarının ve balistik incelemenin ardından Şengel'ih katilini tespit edecek.

Asker uğurlama kurbanları

Türkiye asker uğurlamasına daha önce, benzer şekilde çok kurban verildi. 23 Mayıs'ta Adana'da, asker uğurlama konvoyundaki bir otomobilden rastgele ateş edilmesi sonucu, yoldan geçen 2 kişi yaralandı.


19 Aralık 2005'te Gaziantep'teki bir asker uğurlama gecesinde de kuru sıkı tabancayla 4 yaşındaki Özlem Beylem bacağından yaralandı.


14 Şubat 2004'te Kütahya'da meydana gelen olayda ise asker uğurlama töreninde etrafa rastgele açılan ateş sonucu 12 yaşındaki öğrenci Hazel Dolma öldü, 23 yaşındaki Fatma Gedik yaralandı.


21 Ağustos'ta Konya'daki bir asker uğurlamasında ise kuru sıkı tabancayla açılan ateşle 31 yaşındaki Hasan Yıldız gözünden yaralandı.


Akşam/Ercan ÖZTÜRK
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 11:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Arda Ada IP: 81.213.180.xxx Tarih : 27.11.2006 16:54:46
Hani hukuk devleti hani kanunlar,ne kazası ne magandası,af hakkı olmadan en az 20 yıldan başlasın cezası,o'zaman eline zorla versen tutmaz bile.