16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Ümraniye operasyonu büyüyor

İstanbul Ümraniye'de ele geçirilen 27 el bombası ile ilgili operasyon İstanbul dışında da büyüyerek devam ediyor. Bursa Terörle Mücadele ekipleri Kuvva-i Milliye Derneği Bursa İl Temsilciliği baskın düzenledi.

Bursa Atatürk Caddesi Oba İş Hanı"ndaki operasyonu Dernek Başkanı Orhan Akar doğruladı. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre ise soruşturma, "ölme ve öldürme" yemini televizyonlarda yayınlanan emekli albay Fikri Karadağ ile Beyaz Enerji soruşturmasını yapan emekli albay Aziz Ergen'e de sıçradı. Kuva-i Milliye Derneği'nin Genel Başkanı olan Fikri Karadağ ve diğer Kuva-i Milliye Derneği'nin yönetiminde bulunan Aziz Ergen'in evlerine ve bürolarına baskın yapılıp ifadelerine başvurulduğu iddia edildi. Ayrıca Ergen'in eşinin bürosunun da basıldığı ve suç unsuru arandığı ifade edildi. Emekli Albay Fikri Karadağ, bombalarla yakalandığı için tutuklanan emekli astsubay Oktay Yıldırım ve Muzaffer Tekin'le aynı karede görüntülenmişti.

Muzaffer Tekin ifade veriyor


Tekin'e 'nereden biliyordun' sorusu



Ümraniye'de Mehmet Demirtaş'a ait gecekonduya yapılan baskında, 27 adet el bombası ile TNT kalıpları ve fünyeler bulunmuştu. Demirtaş'ın, patlayıcıların sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına aılnan emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın, Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırıları azmettirdiği iddiasıyla sargulanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'le yakın arkadaş olduğu belirlenmişti. Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım gözaltına alınınca, "Kendisini tanırım iyi çocuktur. Vatanperverdir. O bombalar hurdadır, patlama bile patlamaz" demişti. Polisteki sorguları tamamlanan Oktay Yıldırım ile Mehmet Demirtaş ve yeğeni Ali Yiğit, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

14 BOMBADA PARMAK İZİ

Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile geçtiğimiz yıl onunla birlikte Danıştay saldırısından sonra gözaltına alınarak sorgulanan emekli astsubay Mahmut Öztürk, 'Terör örgütüne yardım yataklık' suçundan gözaltına alınmıştı.

Adli Tıp Kurumu'nun, Cumhuriyet Gazetesi'ne 7, 12 ve 13 Mayıs 2006 tarihlerinda atılan el bombalarıyla gecekonduda bulunan bombalara yaptığı karşılaştırmayla ilgili rapor, henüz Emniyet'e ulaşmadı. Bombaların seri numaralarının, Cumhuriyet'e atılanlarla yakın seri numaralarından oluştuğu belirtildi. Ele geçirilen 27 bombadan 14'ünde, Yıldırım'ın parmak izi tespit edildi. El bombalarından üçünün içindeki barutun boşaltıldığı görüldü. Poliste ve savcılıkta susma hakkını kullanan Oktay Yıldırım'ın, bombaların kendisine ait olduğunu kabul etmek zorunda kaldığı ifade edildi.



Fikri Karadağ ve Aziz Ergen de ifade verdi

Bu arada, Ümraniye'deki gecekonduda bulunan bombalarla ilgili yapılan soruşturma, "ölme ve öldürme" yemini televizyonlarda yayınlanan emekli albay Fikri Karadağ ile Beyaz Enerji soruşturmasını yapan emekli albay Aziz Ergen'e de sıçradı. Kuva-i Milliye Derneği'nin Genel Başkanı olan Fikri Karadağ ve diğer Kuva-i Milliye Derneği'nin yönetiminde bulunan Aziz Ergen'in evlerine ve bürolarına baskın yapılıp ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Ayrıca Ergen'in eşinin bürosunun da basıldığı ve suç unsuru arandığı ifade edildi. Emekli Albay Fikri Karadağ, bombalarla yakalandığı için tutuklanan emekli astsubay Oktay Yıldırım ve Muzaffer Tekin'le aynı karede görüntülenmişti.







Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen bombalar için "Bunlar hurda, patlayacak durumda değil" diyen Muzaffer Tekin'in, polisin "Nereden biliyordun" sorusuna cevap veremediği öğrenildi


Ümraniye'de bir gecekonduda elegeçirilen 27 adet el bombası ve patlayıcıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan "Albay" lakaplı emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ile emekli astsubay Mahmut Öztürk'ün polisteki sorguları sürüyor. Tekin'in, polisin "Bombaların hurda olduğunu, işe yaramadığını nereden biliyordun" sorusunu yanıtlamakta zorlandığı belirtildi.
Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Muzaffer Tekin ve Mahmut Öztürk savcılığa sevk edildi.

Tekin, aynı soruşturma kapsamında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Mehmet Demirtaş'ın ifadeleri doğrultusunda geçtiğimiz Cumartesi gecesi gözaltına alınmıştı. İstanbul emniyeti terör şubede işlemleri tamamlanan Muzaffer Tekin ve emekli astsubay Mahmut Öztürk sabah saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Beşiktaş'taki ek hizmet binasına getirildi. Basın mensuplarının görüntü almaması için adliyenin hakim ve savcıların girdiği kapısından içeri alındı. Tekin ve Öztürk doktor kontrolünün ardından soruşturmayı yürüten savcının ifade almasını adliyenin merdivenlerinde oturarak bekledi.
ajanslar/zaman/yenişafak
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 13:39:56
Güncelleme :19 Haziran 2007 Salı 13:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?