16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Üniversiteli 3 genç aşırı hız kurbanı

Ankara’da doğum günü kutlaması dönüşü 3 arkadaşın ölümüyle sonuçlanan kazada, birbirlerine çarpan iki otomobildeki üniversitelilerin alkolsüz olduğu, ancak hız yaptıkları ortaya çıktı.

ANKARA Laila’daki doğum günü kutlamasından sonra geçirdikleri kazada hayatlarını kaybeden üç genç memleketlerinde toprağa verildi. Önceki gün Bilkentli Kağan Gürşen’in Ankara’da defnedilmesinden sonra dün de Açelya Yumak Bayburt’ta ve İstanbul Üniversitesi’nden Funda Serin de İstanbul’da toprağa verildi. 

Aynı kazada yaralanan arkadaşlarının tedavileri sürüyor. Kazaya karışan 55 FB 045 plakalı otomobilin sürücüsü olan ve ağır yaralanan Burak Tüfekçi’nin aracındaki üç arkadaşının ölümünden habersiz olduğu belirtildi.

HIZ LİMİTİ AŞILDI

Polis, kazayla ilgili tuttuğu raporlarda, sürücülerin alkolsüz olduğunu belirtirken, 5 şeritli yolda aşırı sürat yapılmasının kazaya neden olduğunu belirttiler. 

Öte yandan olayla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Zihni Aslan, kazada hız limitlerinin aşıldığını; ancak daha önce aynı bölgede meydana gelen başka kazada ise 5 öğrencinin öldüğünü anımsatarak, "Eskişehir Yolu’nun bu bölgesinde çok kazalar meydana geliyor. Yolun şeklinde mi bozukluk var, yoksa sürücüler bu yolun tenha olmasından dolayı aşırı sürat yaparak kaza geçiriyor? Bunların tek tek araştırılması gerekiyor. Sorun neyse gerekli tedbirler alınmalı" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 07:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?