22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Üniversiteli bombacı Zonguldaklı çıktı

İzmir'in Buca ilçesinde bir köprünün altına uzaktan kumandalı bomba yerleştirmek isterken polis tarafından yakalanan iki üniversite öğrencisinden Burak D.'nin Zonguldaklı olduğu belirlendi.

Burak D.'nin Çatalağzı beldesinde yaşayan annesi Bahriye D. ve babası Durmuş D.'nin olayın ardından büyük üzüntü yaşadıkları belirtildi. Basın mensuplarının görüntü almasına izin vermeyen iki çocuk babası Durmuş D.'nin, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'nde çalıştığı öğrenildi. Durmuş D., İzmir 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi 2. sınıfta okuyan oğlunun suikast girişiminde bulunduğunu televizyondan öğrendiklerini söyledi. Zonguldak'a tatile gelmesini bekledikleri oğlu Burak'ı olayla ilgili televizyonlarda görünce çok şaşırdıklarını kaydeden Durmuş D., gözaltına alınan oğluyla görüşmek amacıyla İstanbul'a gittiklerini ancak görüşemeden geri döndüklerini belirtti. Oğlunun daha önce böyle bir örgüt ya da kişilerle bağlantısı olduğunu bilmediklerini anlatan

Durmuş D., "Üzgünüz. Annesi kalp hastası. Olayı duyunca rahatsızlandı. Böyle bir şey yaptığına inanamıyorum. Yanlış anlaşılma olduğunu ümit ediyoruz. Gözaltında olması ve soruşturmanın sürmesi nedeniyle oğlumla görüşemedim. Emniyet ve savcılığın soruşturması sürüyor. Sabıkası yok. Okul bittiği zaman gelir burada yaşardı. Kesin bilgi edinemedik" dedi.

Burak D.'nin akrabası olan Cumayanı Mahallesi Muhtarı Nevzat Güneri de, haberi polislerden öğrendiğini söyledi. Mahalle sakinleri olarak manevi anlamda çöküntü içerisine girdiklerini anlatan Güneri, şöyle konuştu: "Olayın olduğu günün akşamı polisler gelerek kimlik bilgilerini ve ailesini sordu. Daha sonra olayı öğrendik. Duyunca inanamadık. İyi biri olarak bilirdik. Ailesi dürüst insanlar."

Arkadaşları ise Burak D.'nin sakin bir yapıya sahip olduğunu söyleyerek olaya şaşırdıklarını ifade ettiler. Ailenin yakınlarından Şaban Palabaş ise Burak'ın suçlu olduğuna inanmadığını söyleyerek, "Suçu çocuğun üzerine atmış olabilirler. Zonguldak insanı emekçidir, emeğe saygılıdır. Ülkesini çok sever. Böyle bir olayla Zonguldak'ın ve mahallenin anılması çok kötü. Böyle bir yola neden ve nasıl girdiğini öğrenmek lazım. Suç üzerine atılmış olabilir. Biz böyle olabileceğine inanıyoruz, bu iyice araştırılmalıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 14:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?