16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Üniversiteli kurbanlıklar satışta

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi'nde yetiştirilen kurbanlık koyunlar, 250 ila 300 YTL arasında satışa sunuldu.

OMÜ Ziraat Fakültesi çiftliklerde yetiştirilen kurbanlıklar, gerek beslenme, gerekse veteriner kontrolü altında bulundurulması sebebiyle vatandaşlar tarafından her yıl büyük ilgi görüyor. Bu yıl Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan Ziraat Fakültesi, 130 tane koyunu ve 15 tane keçiyi satışa çıkardı. Kilogramı 6 ila 6.5 YTL arasında satışa çıkarılan kurbanlıkların canlı ağırlığının ortalama 40 kilo olduğu bildirildi. Ziraat Fakültesi'nin 2006 yılında hizmete soktuğu ve denemelerini bitirdiği kesimhanede de isteyen vatandaşların hijyenik ortamda dini vecibeler yerine getirilerek kurbanlıkları kesilip paketlenebiliyor.

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tekin Kara, çiftliklerde yetiştirilen koyunların hepsinin deneme amaçlı olarak üretildiğini belirterek, "Deneme sonucunda üretim fazlası olan hayvanları satışa sunuyoruz. Koyun ve keçileri canlı ağırlıklarıyla satışa çıkardık. Erkek koyunların kilogramı 6.5 YTL, dişi koyunların ise 6 YTL'dir. Keçilerin ise kilogramı 4.5 YTL'dir" dedi. Kurbanlık alan vatandaşlara kaliteli hizmet sunmak için geçen yıl kesimhane oluşturduklarını ifade eden Kara, hijyenik ortamda dini vecibelere uygun şekilde kurbanlık kesildiğini de sözlerine ekledi.

Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlisi Aydın Altop ise çiftliklerinde ekonomik ve deneme amaçlı hayvan yetiştirdiklerini vurguladı. Hayvanların genel durumu hakkında günü birlik raporlar tuttuklarını dile getiren Altop, "Yetiştirdiğimiz hayvanlar sağlıklı ve kalitelidir. Vatandaşlarımız güvenli ve rahat bir şekilde tüketebilir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 17:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?