20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Üniversitelilere 'mahalle dayağı'

Kars Kağızman Meslek Yüksekokulu öğrencisi iki genç, kız arkadaşlarını yurtlarına götürmek istedi. Gençlere ilçe meydanında üç kişi saldırdı. Dövülen gençlerden biri 5 gün rapor aldı

Yurtların yetersizliği nedeniyle evlerde kalanların huzursuz olduğunu savunan Acar, “İlçe halkının baskısı var. Ekmek almaya bile korkuyorum” dedi.

Kars’taki Kafkas Üniversitesi’ne bağlı Kağızman Meslek Yüksekokulu öğrencileri Nurullah Acar (22) ile Kasım Çelik (21), Kağızman’da kız arkadaşlarını yurtlarına bırakmak isterken bir grup tarafından ilçe meydanında dövüldüklerini öne sürdü. “Beş gün iş göremez” raporu alan Acar, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Acar ile Çelik, 12 Nisan Cumartesi günü saat 22.30 sıralarında iki kız arkadaşlarına kaldıkları yurda kadar eşlik etmek istedi. İddiaya göre, Cumhuriyet Meydanı’nda öğrencilerin önünü kesen üç kişi, laf atarak saldırdı. İlçe meydanındaki kahveden gelen 5-6 kişi daha saldırganlara katıldı ve birlikte iki erkek öğrenciyi dövdüler. Gözünden darbe alan ve sağ kolundaki dokularda ezilme meydana gelen Acar, hastanede tedavi altına alındı.


Acar, dayak olayını şöyle anlattı: “Evde merdivenden düştüm, ayağım kırıldı. Derslerimden geri kalmıştım. İyileştikten sonra eksik kaldığım dersleri tamamlamak için okuldaki arkadaşlarımı eve davet ettim. Aynı sınıftan yurtta kalan iki kız arkadaşımız geldi. Akşam saatlerine kadar çalıştık. Saat 22.30 sıralarında onları erkek arkadaşımla birlikte yurtlarına bırakmak için evden çıktık. Cumhuriyet meydanındaki Atatürk heykeli önünde üç kişi yolumuzu keserek laf attı. ‘Sizin de anneniz, bacınız var’ dedik ama daha sözümüz bitmeden saldırıya uğradık. Kıraathaneden 6 kişi daha geldi ve bize resmen dayak attılar.”
Kağızman Belediye Başkanı AKP’li Osman Nihat Yüce ise, “Kendini bilmeyen bir-iki genç böyle saygısızlık yapabiliyor.Öğrencilerle konuştum. ‘Korktuğumuz için şikayetçi olmuyoruz’ dediler. Şikayetçi olmazlarsa bunların kimler olduğunu tespit edemeyiz.”

Bir zorbalık da Zonguldak’ta
Öte yandan Zonguldak’ta 4 genç, durakta otobüs bekleyen üniversite öğrencisi Cansu Özen (19)’i otomobillerine almak istedi. Genç kızın bunu kabul etmemesi üzerine 4 kişi, genç kızı döverek kaçtı. Polis, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 08:51:30
Güncelleme :20 Nisan 2008 Pazar 09:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?