22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Urla'da yolsuzluğa 50 yıl istendi

Aralarında CHP'li Urla ve Bornova belediye başkanlarının da bulunduğu 37 sanık hakkında 'yolsuzluk yapmak, suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karışmak'tan dava açıldı

İzmir Urla'da 'yolsuzluk yapmak, ihaleye fesat karıştırmak, suç işlemek için örgüt kurmak' suçlamalarıyla tutuklanan Urla Belediye Başkanı CHP'li Selçuk Karaosmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 37 sanık hakkında 5 yıldan 50 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı.
CHP Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ile Urla Belediye Başkan Vekili Bülent Nart'ın da sanıklar arasında yer aldığı bildirildi.


İzmir Savcısı tarafından hazırlanan 48 sayfalık iddianamede, Karaosmanoğlu'un 40 yıla kadar, Aydoğan'ın ise 12 yıla kadar hapsi istendi.
İddianamede, geçen temmuz ayında Urla'da yapılan operasyon kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Karaosmanoğlu'nun "iki defa ihaleye fesat karıştırdığı, suç işlemek için örgüt kurduğu ve zimmetin ortaya çıkmaması için hileli davranışta bulunduğu" belirtildi.

Aydoğan eleştirildi
Savcı, Urit'in yüzde 5 hissesine sahip olan Aydoğan'ın ise her ne kadar doğrudan alım ve satım işlerine karışmasa da konu hakkında gerekli hassasiyeti göstermeyerek, Urit'te hukuk dışı iş ve işlemlerin gerçekleşmesine zemin hazırladığını ileri sürdü.
İddianamede, Ocak 2007 tarihinde, yüzde 95'i Urla Belediyesi'ne, yüzde 5'i Bornova Belediyesi'ne ait olan Urit şirketinin muhasebe bölümündeki yangının kasıtlı çıkarıldığı, burada Urit'in geçmiş döneme ait işyeriyle ilgili evrakın bulunduğunun ortaya çıktığı kaydedildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 07:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Birol Erdoğan IP: 88.247.161.xxx Tarih : 20.11.2007 08:38:51

Uşak Banazda ikamet ediyorum. Siyaseti yakınen takip eden biriyim diyebilirim. Bu noktadan hareketle bana Urla belediye başkanının Ne zaman CHP ye geçtiği konusubda aydınlatıcı bilgi verirseniz sevinirim.....!!!!!