16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Uygulama nasıl olacak?

Avrupa hava sahasında uçan yolcular, uçaklarda cep telefonlarını kullanabilecekler. Peki ama yeni uygulama nasıl olacak?

Yeni yapılan teknoloji planları, yolcuların, uçakların uçuş tertibatına zarar verme riski olmadan cep telefonu kullanmalarına izin verecek.

Avrupa çapındaki havayolları denetim yetkilileri, havayolları firmalarını, teknolojinin kullanıma sunulması konusunda toplantılar için çağırıyorlar.

Söz konusu teknoloji kullanıma sunulduğunda, 3,000 metrenin üzerinde yapılan uçuşlarda cep telefonu araması yapılmasına izin verecek.

Ulusal denetleme yetkililerinden onay çıktıktan sonra, her bir uçuş firması, teknolojiyi kullandırıp kullandırmamaya kendisi karar verecek.

Uçuş firması Virgin Atlantic’ten bir sözcü, firmanın “gelişmeleri yakından izlediğini” söyledi.

“Yolcularımızın taleplerini dikkate alarak, bu hizmeti kullandırıp kullandırmayacağımıza karar vereceğiz” diyen sözcü hizmetin uygulanması durumunda, bunun sosyal olarak kabul edilebilir ve diğer yolcuların rahatsız olmayacağı bir şekilde yapılacağını söyledi.

Avrupa Birliği, üye ülkelere bu planın devre sokulması konusunda tavsiyelerde bulundu ve hizmetin sunulabilmesi için gerekli frekansların ayrıldığı söylendi.

Ancak, uçuş esnasında yapılacak aramaların, yerden yapılan aramalarla kıyaslandığında daha pahalı olacağı bildirildi.

Cep telefonlarının uçuş sırasında açık tutulmaları uçuş tertibatına zarar verdiği için mevcut durumda, uçakta kullanılmalarına izin verilmiyor.

Denetleme yetkilileri, bu yeni teknolojinin gelecek yıl içinde uygulamaya konulabileceğini söylüyorlar.

BBC Türkçe
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 16:53:05
Güncelleme :19 Ekim 2007 Cuma 21:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
H.Yalcin Tüfekcioglu IP: 80.171.16.xxx Tarih : 19.10.2007 20:16:18

Dinsiz dedigimiz insanlar nelerle biz müslümanlar nelerle ugrasiyoruz.Ondan sonrada onlarin kesiflerinden faydalanirken hava atmaktanda geriye kalmiyoruz.Teknoloji onlardan hava atmak bizden.Kimse kirilmasin,ama sakin kafayla bir düsünün belki bana hak vereceksiniz.