20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Uygun'dan Hakan Şükür'e destek

Sivaspor Teknik Direktörü Bülent Uygun Hakan Şükür'e destek verdi: Onu eleştirenleri hiç cuma namazına giderken de görmedim.

Turkcell Süper Lig'de gösterdiği başarıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Sivaspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Hakan Şükür'e destek verdi ve eleştirelere de tepki gösterdi.

Galatasaray'ın Fenerbahçe ile oynayacağı maç için 'Kutlu Doğum Haftası'nın ruhuna uygun bir maç olsun' diyen Galatasaraylı Hakan Şükür'e destek veren Uygun, Şükür'ü eleştirenlerin bu futbolcuyla aynı dini düşünceleri paylaşmadığını ifade etti. Uygun, yüzde 90'ı müslüman olan bir ülkede her insanın düşüncelerini söylemeye ve dinini yaşamaya hakkı olduğunu vurguladı.

Galatasaray'ın gol silahı Hakan Şükür'ün, Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maç öncesi Zaman'a verdiği röportaj tartışılmaya devam ediyor. Bu maça taraftarların bıçak ve satırlar yerine güllerle gelmesini isteyen Hakan Şükür, büyük ölçüde şampiyonu belirleyecek maçın içinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası'na yakışır şekilde geçmesini temenni etmişti. Bu açıklamalar, özellikle bazı medya kuruluşları tarafından 'dinin futbola alet edildiği' şeklinde eleştirilmişti.

Hakan Şükür'e destek verenlerin sayısı ise her geçen gün artıyor. Bugün de Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Hakan Şükür'ün açıklamalarının takdire şayan olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Uygun, Galatasaray'ın belki de son zamanların en büyük derbisine çıkacağını hatırlattı. Bu derbinin şampiyonluğu belirleyeceğini ifade eden Uygun, "Ayrıca ezeli rakibine yenilme şansı da var. Bu stresli ortamda gayet hoş bir açıklama. Sonucunda peygamber efendimizin de doğum haftası. Bu kutlu doğum haftasıyla ilgili söylediği güzel sözler gerçekten takdire şayan." diye konuştu.

Fenerbahçe'den Kezman ve kendi takımından İsrailli Balili'yi de örnek gösteren Uygun, "Bu futbolcular her maçta dinini en iyi şekilde yaşayabiliyor ve propogandasını yapıyorsa kimse kusura bakmasın, Müslüman bir ülkede Hakan Şükür'ün de bu tarzdaki söylemlerinde hiçbir sakınca yoktur." dedi.

Hakan Şükür'ü eleştirenlerin, bu futbolcuyla aynı dini düşünceye sahip olmadıklarını iddia eden Uygun, şunları söyledi:

"Onun karşısında olan bazı insanlar belki kendilerine röportaj verilmediği için ya da kendi dini düşüncelerinin tamamen farklı olduğu için bu tarzda eleştiride bulunduklarını düşünüyorum. Hissediyorum, onu eleştirenleri hiç cuma namazına giderken de görmedim. Kusura bakmasınlar. Onların haftasını da zamanı geldiğinde ben kutlarım. Hangi haftaysa."

..
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 22:16:12
Güncelleme :24 Nisan 2008 Perşembe 22:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre sagsoz IP: 85.110.89.xxx Tarih : 25.04.2008 13:43:32

mılletın halıne yaa valla ya adam hac ısaretı yapıoo bıse yokkk hakan turk mıll takımında harıkalar yaratmıs bırısıı bı soz solemıs dıye ne hale getırıolarr ayıp ya ayıp yazıklar olsunnn hakanın arkasındayızz o bızım kralımızzzzzzzz