22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Uzanlar için ‘Kaçak İlanı’ kararı

Cem Uzan da davanın tutuksuz sanıkları arasında yer alıyor...

İstanbul 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi, İmar Bankası ile ilgili 34 sanıklı dava kapsamında Kemal, Hakan ve Yavuz Uzan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın Resmi Gazete'de yayımlanmak suretiyle kaçak ilan edilmesine, son adreslerinin kapısına da ''kaçak ilanı'' yapıştırılmasına karar verdi.

Cem Uzan'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıkların katılmadığı İstanbul 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada dinlenilen tanıklar, dava konusu hisse devirlerinin yapıldığı sırada Uzan Grubu firmalarında çalıştıklarını, bu hisseleri alırken bedel ödemediklerini, devrederken de para almadıklarını söylediler.

İflas İdaresi avukatı Faruk Aytekin de dava konusu olaylarla bağlantılı konularda Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından halen soruşturma sürdürüldüğünü belirterek, bu soruşturmaların akıbetlerinin sorulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Murat Hakan Uzan, Ali Cenk Türkkan, Mustafa Düzgünce ve Hüseyin Engin Saydam'ın yakalama emriyle aranmalarına rağmen bulunup bugüne kadar ifadelerinin alınamadığını belirtti.

Sanıkların CMK'nın 247 ve 248’inci maddeleri kapsamında kaçak sayılacaklarını belirten mahkeme heyeti, bu durumun Resmi Gazete ilanıyla ve Türkiye'deki son adreslerinin bulunduğu binanın kapısına ilan asılmak suretiyle duyurulmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, ilanın tutanakla tespit edilmesine ve 15 gün içinde sanıkların mahkemeye başvurmamaları durumunda kaçak olduklarının kabul edilmesini karara bağladı.

Bu işlemlerin tamamlaması ve gerekli belgelerin gelmesinin ardından sanıklar hakkında kaçak hükümleri uygulanarak Türkiye'deki malları, hak ve alacaklarına duruşmaya gelmelerinin sağlanması amacıyla tedbir konulmasının gelecek celse karara bağlanmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, İmar Bankası’na el konulmadan önce oluşturulan teşekkülün, Uzan ailesinin bazı üyelerini yasal sorumluluktan kurtarmak ve mal varlığını kaçırmak için faaliyette bulunduğu öne sürülüyor.

İddianamede, Cem, Hakan, Kemal ve Yavuz Uzan ile Ali Cenap Ermutlu, Müştak Ayvaz, Selahattin Bal, Tahsin Öztürk, Seyfettin Kaya ve Şemsettin Mustafaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 34 sanık hakkında, "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak", "cürüm işlemek için oluşturulan teşekküle üye olmak", "kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak", "rüşvet" ve "Bankalar Kanunu'na muhalefet" ile "evrakta sahtecilik" suçlarından 12 ile 45 yıl arasında değişen ağır hapis cezaları isteniyor.
aa
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 17:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ender Bozbiyik IP: 84.72.197.xxx Tarih : 27.04.2007 03:59:47
Iste birde kendini imparator otu olarak tanimlayan sahis var ve oda simdi milletvekili olacaginin sinyallerini veriyor dogdugu sehirde -, tabiki dokunulmazliktan yararlanmak icin -, baska neden istesinki ve kac günlük bilgisi var sesinden baska... Bunlarda ayni türden ve tüyden denilebilir!