18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Uzanlara amansız takip


Kırmızı bültenle aranan Kemal Uzan ve oğlu Hakan Uzan'la ilgili olarak bir emniyet heyetinin Amman'a gittiği bildirildi.

CNN Türk Televizyonu'nun haberine göre, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ile Kaçakçılık ve Organize Daire Başkanı Ahmet Pek'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir emniyet heyeti, Ürdün'ün başkenti Amman'a gitti. Ürdün Emniyet Genel Müdürü'nün daveti üzerine gerçekleştirilen ve üç gün sürmesi planlanan ziyarettte emniyet heyetinin, iki yıldır kırmızı bültenle aranan Kemal Uzan ve oğlu Hakan Uzan'la ilgili temaslarda bulunması bekleniyor.

SAHTE PASAPORT

Geçtiğimiz mart ayında ise, kırmızı bültenle aranan Hakan Uzan'ın firari yaşamını sahte Ürdün pasaportuyla sürdürdüğü ortaya çıkmıştı. Hakan Uzan'ın en son Japonya'ya girip çıkarken kullandığı sahte pasaportun, Ürdün makamlarınca, sahte kimlik bilgileri kullanılarak düzenlendiği belirtilmişti.

KEMAL UZAN ÜRDÜN'E GİTTİ

Haklarındaki soruşturmanın başlamasının hemen sonrasında Türkiye'den çıkan Kemal Uzan'ın da Ürdün'e geçtiği ve firari yaşamını burada sürdürdüğü saptanmıştı. Babası gibi firar eden Hakan Uzan'ın ise üs olarak Ürdün'ü kullanmakla birlikte Uzakdoğu ve Avrupa ülkelerine sık sık gidip geldiği belirlenmişti.

UZAN DAVASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Uzan, gıyabi tutuklu sanıklar Hakan, Kemal ve Yavuz Uzan ile tutuklu sanıklar Ali Cenap Ermutlu, Müştak Ayvaz, Selahattin Bal, Tahsin Öztürk, Seyfettin Kaya ve Şemsettin Mustafaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 35 sanık hakkında iddaname düzenledi.

İddianamede, ‘cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, oluşturulan teşekküle üye olmak, kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak, rüşvet, Bankalar Kanunu’na muhalefet ile evrakta sahtecilik’ suçlarından 12 ile 45 arasında değişen ağır hapis cezaları isteniyor.

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın fezlekesinde de, İmar Bankası'na el konulmasından önce oluşturulan teşekkülün, Uzan ailesinin bazı üyelerini yasal sorumluluktan kurtarmak ve mal varlığı kaçırmak için faaliyette bulunduğu öne sürülüyor.


..
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 13:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?