28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Üzerinden tren geçen çocuk kurtuldu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, raylar arasında oyun oynadığı sırada üzerinden tren geçen 1,5 yaşındaki Sümeye Sayılgan, mucize eseri küçük sıyrıklarla kurtuldu.

Evlerinin yakınından demiryolu hattı geçen 1,5 yaşındaki Sümeya Sayılgan, raylar arasında oynarken, yaklaşan treni fark etmedi. Trenin geçtiği sırada rayların arasında uzanmış halde olan minik Sümeye, kazayı birkaç küçük sıyrıkla atlattı.

Küçük Sümeye'nin babası Suat Sayılgan, kızının başına gelenleri duyduktan sonra baygınlık geçirdiğini belirterek şöyle konuştu: “İlk duyduğumda çocuğumun öldüğünü zannettim. O sırada baygınlık geçirmişim. Hastaneye gittiğimde kızımın yaşadığını ve iyi olduğunu gördüm. Hatta ağlamaması bile beni şok etti. Bunu görünce kızımın büyük bir tehlikeyi atlattığını ve hayatta kalabildiğini anladım. Bu nedenle çok mutlu oldum, bir o kadar da hayretler içinde kaldım. Kızımın mucize eseri yaşaması ve yaşama ikinci kez dönmesi beni ve eşimi çok sevindirdi.”

Dede Cuma Sayılgan ise torunun böylesi bir kazadan sıyrıklarla kurtulmasının sevincini yaşadıklarını ifade etti. Torunun, “tamamen şans eseri olarak koca trenin altından sağ olarak çıkmayı başardığını” belirten dede Sayılgan, şöyle konuştu:

“Torunum Sümeye tren rayının karşı tarafında bulunan okuldaki ablasının gelmesini bekliyordu. O esnada rayların üzerine gitmiş. Orada oyun oynuyormuş. Trenin geldiğini fark etmediği için altında kalmış. Olayı gören birkaç komşumuz çocuğu alıp hastaneye götürmüş. Çocuğun hafif bir iki sıyrıkla kurtulduğunu gören herkes, hayretler içinde kalıyor. Allah'ın verdiği canı yine Allah alır. Olaydan sonra biz hala şaşkınız.”

Hastaneden taburcu olan küçük Sümeye ise ailesinin kollarında olmanın ve yeniden yaşama dönmenin mutluluğunu yaşıyor.
A.A.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 14:28:47
Güncelleme :20 Ekim 2006 Cuma 15:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?