26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Uzman çavuş değil işsizmiş!

Ersöz’ün tedavi gördüğü hastanede tabancasıyla havaya ateş açan Erhan Keskin ifade verdi.

Ergenekon Soruşturması’nda tutuklanan Tuğgeneral Levent Ersöz’ün tedavi gördüğü hastanede olay çıkaran ve ruhsatlı tabancasıyla havaya ateş açan, Erhan Keskin’in sorgusunda tutarsız ifadeler verdiği öğrenildi.

Erhan Keskin’in yapılan incelemede kişisel bilgileriyle ilgili yalan söylediği belirlendi. Emekli uzman çavuş olduğunu söyleyen Keskin’in işsiz olduğu ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ve Bağ-Kur’a kadar birçok kurumla yapılan irtibatta Erhan Keskin’in herhangi bir kaydına rastlanmadı. 2004 yılından beri ayrı yaşayan eşi ve çocuğunun da Erhan Keskin’i asker olarak bildikleri anlaşıldı. Ailesinin anlattığına göre Erhan Keskin birçok kez “Gizli göreve gidiyorum” diyerek evden ayrıldı. Erhan Keskin ile ilgili tek gerçek bilginin 1968 yılı Ardahan doğumlu olduğu ve 2008 yılında iki kez havaya ateş açmaktan kaydı bulunduğu belirlendi.

Hastanede bulunmasıyla ilgili üç ayrı ifade veren Erhan Keskin, bir ara Turgut Özal ve Eşref Bitlis ile tanıştığını ve onlarla olan anılarını da anlattı. Bunun üzerine polis, ifadelerde adı geçenlerden emekli astsubay, bina yöneticisi, eşi ve oğlunu da emniyete götürdü. Bu kişilere Erhan Keskin ile ilgili bilgiler soruldu.

’Savcıya anlatırım’

Polis şeflerinin Erhan Keskin’in verdiği tutarsız ve çelişkili bilgiler nedeniyle Levent Ersöz ile ilgili sorular sormadığı belirtildi. Yazılı ifade vermeyi kabul etmeyen Erhan Keskin polise “Her şeyi savcıya anlatacağım” dedi.

Erhan Keskin’in silah ruhsatını nasıl aldığının belirlenmesi için ilçe emniyet müdürlüğüne, son birkaç aylık telefon görüşme dökümlerini almak için de Telekom İletişim Başkanlığı’na yazı yazıldı. Telefon kayıtlarına göre Erhan Keskin’in görüştüğü kişilerin bilgisine başvurulacak.

Keskin çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 21:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?