30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Validen muharrem ayı açıklaması

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Muharrem ayı sebebiyle çeşitli ibadet ve etkinliklerle yas tutan vatandaşlara saygılı olunmasını, Aşure Günü'nde kan çıkarmak isteyen vatandaşların kanlarını Kızılay'a bağışlamasını istedi.


Vali Karahisarlı, yaptığı açıklamada, "Muharrem ayı hicri-kameri takvimin ilk ayıdır. İslam tarihinde başta 'hicret' olmak üzere birçok önemli olay bu ayda meydana geldiğinden, Muharrem ayının dini ve tarihi yönden her zaman önemli ve özel bir yeri vardır. İlimizde de Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği Muharrem ayı, çeşitli ibadet ve geleneklerle yaşanmaktadır" ifadelerini kullandı. Karahisarlı şöyle devam etti:


"Muharrem ayının 10. günü olan 19 Ocak 2008 Aşura Günü'nde halkımızı, inançları gereği adaklarda bulunarak kan akıtmak amacıyla vücuda yapılan eylemler yerine geçen yıl olduğu gibi Kızılay'ın başlatmış olduğu kan bağışı kampanyasına davet ediyoruz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki kan vermek can kurtarır. Vereceğimiz kanlarla belki bir annenin ya da bir çocuğun hayata dönmesine vesile olacağız."

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 00:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?