23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Van: 210 öğrenci zehirlendi

Van'da Erkek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Fatih Sultan Mehmet Kız Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nda kalan 210 öğrenci haşere ilacından zehirlendi.

Van'ın Çaldıran ilçesindeki iki yatılı okulun yatakhanelerinde dün sabah saat 10.00'da bir haşere ilaçlama şirketi tarafından ilaçlama yapıldı.

Her iki okulda öğrenim gören kız ve erkek öğrenciler, ilaçlamanın ardından saat 19.00'da odalarına alındılar. Öğrenciler, kısa süre sonra baş dönmesi, kusma ve yüksek ateş şikayetiyle okul doktoruna başvurdular.

Öğrencilerin şikayetlerinin artması üzerine Çaldıran Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve burada ilk müdahaleleri yapılan 174 erkek ve 36 kız öğrenci, çevredeki çeşitli hastanelere sevk edildi. 

ÖĞRENCİLER TEDAVİ ALTINA ALINDI 

Sağlık durumu ağır olan sekiz öğrenci ambulansla Van'daki hastanelere götürüldü. Durumu daha iyi olan 165 öğrenci ise ilçedeki minibüs ve otobüslerle Van'daki çeşitli hastanelere gönderilirken, 24 öğrenci Erciş, 13 öğrenci de Muradiye ilçesinde tedavi altına alındı.

Olaydan sonra Van Devlet Hastanesi'ndeki öğrencilerin sağlık durumu hakkında bilgi alan Çaldıran Kaymakamı Ahmet Altunbaş, öğrencilerin birçoğunun sağlık durumunun iyi olduğunu ve serum verilerek taburcu edileceğini belirterek, ilaçlamayı yapan firma hakkında gerekli soruşturmanın başlatılacağını söyledi.

Soruşturma başlatıldı

Zehirlenen öğrencileri yattıkları hastanelerde ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise, "bu konuda yanlışı ve ihmali olan kim varsa haklarında gerekli inceleme yapılması için soruşturma başlatıldı" dedi.

Öğrencilerin sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi alan ve öğrencilerle görüşen Bakan Çelik, Van Devlet Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, "Van'da yaklaşık 170 çocuğumuz var. Muradiye ve Erciş'te de müşahede altında olan çocuklarımız var. Hayati tehlikesi olan çocuğumuz olmamasına karşın doktorlarımız işi tesadüfe bırakmamak için ciddi tetkikler yapıyorlar" dedi.
.
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2005 Pazar 09:59:03
Güncelleme :16 Ekim 2005 Pazar 20:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?