22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Van DTP’ye polis baskını: 20 gözaltı

VAN Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri’nin DTP il binasına düzenlediği operasyonda, DTP İl Başkanı İbrahim Sungur’un da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Bina içerisinde yapılan aramalarda terör örgütü PKK propagandası içerikli çok sayıda kitap, afiş ve broşür ele geçirildi. Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, gözaltına alınan kişiler arasında daha önce yasadışı eylemlere karışan kişilerin de bulunduğu belirterek, soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden 30 kişilik ekip, DTP İl Başkanlığı’na dün saat 19.30 sıralarında operasyon düzenledi. Partinin Gençlik Kolları toplantısı sırasında gerçekleştirilen operasyonda, aralarında DTP İl Başkanı İbrahim Sungur, bazı merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ve gençlik kolları üyelerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Parti binasında yapılan aramada terör örgütü PKK’yı övücü çok sayıda yasak kitap, afiş, broşür ele geçirildi. Gözaltına alınan kişiler Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek, sorgularına başlandı.

Emniyet Müdürü Salih Kesmez, operasyonun asıl amacının daha önce yasadışı eylemlere karışmış bazı kişileri yakalamak olduğunu söyledi. Kesmez, operasyonun kapsamında gözaltına alınan kişilerin sorgularının ardından adliyeye sevkedileceğini belirterek, “Gözaltına alınanlar arasında, geçen çarşamba günü yapılan ve 3 kişinin gözaltına alındığı gösteri ile ilgisi bulunanlar da var. Soruşturma çok yönlü olarak sürüyor” dedi.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2007 Pazartesi 11:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?