22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Van'da 61 kaçak yakalandı

Van'da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda, yabancı uyruklu 61 kaçak yakalandı. Zernek Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Gürpınar ilçesine bağlı Ortaköy köyü girişinde park halindeki 07 CMK 91 plakalı kamyonetin durumundan şüphelenerek operasyon başlattı.

Jandarma Komutanlığı ekiplerini kamyona yaklaştığı zırada fark eden kamyonet sürücüsü ile yanında bulunan kişi kaçtı.

Güvenlik güçlerinin kamyonetin kasasında yaptığı aramada, sınırı yasa dışı yollardan geçerek yurda giriş yapan 11'i çocuk, 9'u kadın Afganistan uyruklu 43 kişi ile Pakistan uyruklu 18 kişi olmak üzere toplam 61 kişi yakalandı. Zernek Jandarma Karakol Komutanlığına getirilen yabancılar, 3 hafta önce Afganistan'dan yola çıktıklarını ve 5 gün önce İran üzerinden Türkiye'ye giriş yaptıklarını belirttiler.

Afganistan uyruklu Safar Sadakat, grupta bulunan Afganistan uyruklu Fatıma Mohammadi'nin İran'da bulundukları sırada doğum yaptığını ve bebeğin 9 gündür kendileriyle birlikte yolda olduğunu söyledi. Sadakat, Afganistan'dan Van'a gelinceye kadar gece gündüz demeden yürüdüklerini ve Gürpınar'da araçla yola devam edecekleri sırada askerlerin kendilerini yakaladığını kaydetti.

Öte yandan, Bursa'nın Orhangazi ilçesinden çalındığı anlaşılan kamyonete el konulduğu, kaçan 2 kişinin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

ASKERLER BAKIYOR

Bu arada, Zernek Jandarma Karakol Komutanlığında ifadeleri alındıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılmayı bekleyen yabancıların her türlü ihtiyacı askerler tarafından karşılanıyor.

Aralarında 9 günlük bebek ile en büyüğü 12 yaşında olan 10 çocuk bulunması nedeniyle kaçaklarla özel olarak ilgilenen ve büyük şefkat gösteren askerler, 3 öğün yemek ile çocuk bezi ve süt gibi ihtiyaçları kendi imkanlarıyla karşılıyor.

“Umut” adını verdikleri bebeği biberonla besleyen askerler, diğer kaçakları da sağlık kontrolünden geçirdi.
Kontrollerde, 2 yaşındaki Afganistan uyruklu Reyhani Sadakat'in kalbinin delik olduğunun anlaşılması üzerine, küçük kızın ilaçlarını da askerler aldı.



AA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 13:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?