19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Van'da çatışma: İki şehit

Van'ın Erciş ilçesindeki çatışmada bir uzman çavuş ile bir geçici köy korucusu şehit oldu, altı terörist de ölü ele geçirildi.

Terör örgütü PKK'ya karşı operasyonlarını sürdüren Jandarma Komutanlığı Özel Harekat timleri ile geçici köy korucularından oluşan güvenlik güçleri, Kardoğan köyünün kuzey kesimindeki kayalıklarda bir grup teröristle sıcak temas sağladı.

Terör örgütü üyelerinin güvenlik güçlerinin 'teslim ol' ihtarına ateşle karşılık vermesi sonucu, ilk ateş sırasında Ulupamir köyünde geçici köy korucusu olarak görev yapan Abdusselam Yar şehit oldu.

Hava ve kara destekli askeri birliklerin bölgeye sevk edilmesiyle operasyona devam eden güvenlik güçlerinin teröristlerle ikinci kez sıcak temas sağlaması üzerine çıkan çatışmada, altı terörist ölü ele geçirildi.

Çatışmada bir uzman çavuş da yaralandı. Yaralı uzman çavuşun helikopterle getirildiği Van Askeri Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Uzman çavuşun isminin Mustafa Yıldız olduğu açıklandı.

Yıldız'ın cenazesinin, yarın düzenlenecek törenin ardından memleketine gönderileceği belirtildi.

Askeri yetkililer altı kişi olduğu belirlenen grubun tamamının etkisiz hale getirildiğini ve operasyonun sona erdiğini belirtti.
AA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 19:09:31
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 23:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?