22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Van'da faciaya kıl payı

VAN’ın Başkale İlçesi’nde PKK’lı teröristler tarafından Atlılar Köyü yakınlarında bir menfezin içine yerleştirilmiş ve uzaktan kumandalı bir düzeneğe bağlanan 20 kilo C-3 plastik patlayıcı bulundu. Köylüler tarafından bulunan bombanın imha edilmesi için olay yerine jandarma bomba uzman ekipleri çağrıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan bombanın etkisiyle 300 metre mesafede bulunan Atlılar Köyü’ndeki bazı evlerin camları kırıldı.


Van’da son günlerde PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı patlayıcılara bir yenisi daha eklendi. Başkale İlçesi Atlılar ve Güleçler Köyü arasında bulunan, ayrıca piyade karakolları, operasyon birlikleri ile 8 köyün geçiş güzergahı olan yoldaki menfeze yerleştirilen uzaktan kumandalı 20 kilo C-3 plastik patlayıcı, köylüler tarafından farkedildi.

Bombayı bulan köylülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine Van İl Jandarma Komutanlığı’ndan bomba uzmanları çağrıldı. Bomba uzmanları, çevrede geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra bombayı düzenekle patlattı. Büyük gürültüyle patlayan bombanın etkisiyle fırlayan taş ve şarapnel parçaları 300 metre uzaklıkta bulunan Atlılar Köyü’nde bazı evlerin camlarının kırılmasına neden oldu.

Bombanın etkisiyle yolda büyük bir çukur oluştu. Bu nedenle 8 köyün yolu ulaşıma kapandı. Yetkiler, faciadan kıl payı dönüldüğünü belirtirken, tahrip gücü yüksek bombanın patlaması durumunda aynı anda onlarca kişinin ölümüne yolaçabileceğini belirtti. Jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı operasyon başlatırken, arazide mayın arama-tarama faaliyetleri de sürdürülüyor.



Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 13:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?