22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Van'da iş kazası: 3'ü ağır, 7 yaralı

Van'da bir çimento fabrikasında, tıkanan kazanın bacasını temizlemek için kapağını açan işçilerin üzerine kızgın çimentonun dökülmesi sonucu 3'ü ağır, 7 işçi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre kaza bugün saat 14:00 sıralarında Edremit ilçesi Sarmansuyu mevkiinde bulunan bir çimento fabrikasında meydana geldi.

Çimento kazanının bacasında meydana gelen tıkanıklığı gidermek için açtıkları kapağın etrafını temizlemeye çalışan işçilerin üzerine kızgın çimento döküldü.

Vücutlarının çeşitli yerleri yanan işçilerden İsmet Çokbakar, Aydın Şalvan, Dalyan Pınaroğlu, Bahattin Delal, Abidin Beydağ, Taner Belak ve Veli Yıldız, fabrika yetkilileri tarafından özel araçlarla İpekyolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İlk müdahaleleri yapılan yaralılardan durumu ağır olan Çokbakar, Pınaroğlu ve Beydağ, ambulanslarla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. El ve ayaklarında üçüncü derece yanık meydana gelen ağır yaralıların Van'da yanık ünitesi bulunmadığı için Erzurum'a sevk edileceği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 17:40:40
Güncelleme :26 Temmuz 2007 Perşembe 17:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat akar IP: 85.119.66.xxx Tarih : 28.07.2007 02:11:23
ben mardin çimento dan murat. bütün işçi arkadaşlarıma ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimi sunarım. bu gibi iş kazaları çimento sektörlerinde olur. buna önlem alınmadığı taktirde bu gibi elim iş kazalarının yaşanması olağandır. bu gibi iş kazalarının minimize edilmesi için eğitim ve iş güvenliği şart. bu olay hepimizi derinden yaralamıştır bu yanıklar çok kötü her yanığa benzemez allahtan acil şifalar dilerim.