19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Van'da kontak kapatma eylemi

Hava taşımacılığı yapan uçak firmalarının yolcu taşıma ücretlerini aşağıya indirmeleri ve Van'da kaçak mazot kullanımına izin verilmemesini gerekçe gösteren otobüs şoförleri, kontak kapatma kararı aldı. 

Van'da çeşitli otobüs firmalarına bağlı olarak çalışan şoförler, para kazanamadıklarından şikayet ederek, kontak kapatıp araçlarını satılığa çıkardı. 

Şehirlerarası Otobüs Terminali önüne getirdikleri araçların üzerine 'satılık' yazan şoförler, yetkililerin mağduriyetlerine çözüm bulmalarını istediler. Uçak firmalarının yolcu taşıma ücretlerini asgari seviyelere indirmelerinin kendilerine zarara uğrattıklarını ifade eden şoförler, kaçak mazotun yasaklanmasından dolayı da hiçbir kazanç elde edemediklerini ifade ettiler. Kaçak mazotun yasaklanmamasından önce geçinebildiklerini, bilet fiyatlarındaki ucuzlamanın kendilerini pek etkilemediğini anlatan şoför Burhan Özgökçe, "Şimdi mazotun yasaklanması bizleri tamamen iflasın eşiğine getirdi. Bizler de kazanamadığımız için otobüslerimizin üzerlerine 'satılık' yazısını asarak satışa çıkartmış bulunmaktayız. Herhangi bir kazanç elde etmedikten sonra bu işle neden uğraşalım" dedi. 

Firma sahipleri ve bazı şoförler konuyla ilgili değerlendirme yapmazken, çeşitli illere gitmek için bekleyen bir çok yolcu da çaresizliklerini dile getirdi. İstanbul'a gitmek için biletini önceden alan Haluk Arda isimli vatandaş, otobüs şoförlerinin kontak kapatma eylemi yüzünden sıkıntı yaşadığını belirtti. İstanbul'a gitmek zorunda olduğunu ifade eden yolcu Arda, araçların gitmemesi durumunda bileti iade ederek, eylemin bitmesini bekleyeceklerini söyledi. 

Öte yandan otobüs şoförlerinin temsilcisi olan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, eylemden haberlerinin olduğunu, firma sahipleri ilerleyen saatlerde görüşerek çözüm yolları arayacaklarını belirtti. 
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 15:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?