22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Van'da MTA işçilerinden açlık grevi

Maden Tetkik Arama (MTA) Enstitüsü Doğu Anadolu Van Bölge Müdürlüğü'nde çalışırken 1999 yılında işten çıkartılan 12 işçi, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Van Şubesi'nde düzenlenen basın açıklamasının ardından açlık grevine başladı. 

Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasında, mağdurların tekrar görevlerine alınmaları için hükümete çağrıda bulunan Mazlumder Yönetim Kurulu üyesi Fuat Değer, 1995 yılında ekonomik kriz gösterilerek işten çıkartılan işçilerin yaptıkları girişimlerinde hiçbir sonuç vermediğini kaydetti. 

MTA mağduru işçilerin derneklerine müracaat ettiğini anlatan Değer, "Orhan Koç, Mithat Özaras, Necib Büyükgöl, Hasan Çetin, Resul Bayit, Fethi Yeşil, Nezir İnci, Bilal Aydın, Habib Gencer, Burhan Durmaz, Şahin Uçar ve Ferhan Yeşil isimli arkadaşlarımız dernek binamızda dönüşümlü olarak işe alınıncaya kadar açlık grevi başlatmışlardır. Haksız bir şekilde işten çıkartılan ve bugüne kadar işe alınmayan MTA mağdurlarının tekrar görevlerine alınmaları hakkaniyet gereğidir. Kendi seçmenlerini kaydırmak amaçlı mağdur edildiği anlaşılan işçilerin uğradığı bu zulmün giderilmesini beklemek ise insan hakları savunuculuğu yapan bir derneğin görevleri arasındadır. Mağdur edilen bu işçilerin çıkartılması şimdiki hükümetin sorumlu tutulmayacağı açıktır. Ancak önceki idarenin yaptığı hata ve hak ihlallerini düzeltmek de şimdiki hükümetin görevleri arasında yer almaktadır. Buradan hükümete çağrıda bulunuyoruz. Bu insanlarımız tekrar işe alınmalıdır" şeklinde konuştu. 

Açlık grevine bugünden itibaren başladıklarını belirten işçi sözcüsü Orhan Koç da, tekrar işlerine dönünceye eylemlerinin süreceğini belirtti. Yaptıkları tüm girişimlerde hep suçlu bulunduklarını ifade eden Koç, "Ölüm bile olsa 12 arkadaşımızla birlikte sonuna kadar gideceğiz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 18:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?