27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Van'da töre cinayeti zanlısı tutuklandı

Van'ın Başkale İlçesi'nde bir süre önce işlenen töre cinayetinin zanlısı olan ve dün polise teslim olan K.E., yoğun güvenlik önlemleri altında adli makamlara sevk edildi. 

Edinilen bilgiye göre, olayın ardından 13 gündür kayıplara karışan K.E. (18), dün akşam saatlerinde suç aleti silahla gelip, Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olmuştu. Polis ekipleri tarafından yapılan sorgulamasında suçunu itiraf eden ağabey K.E.'nin, ailenin namusunu temizlediğini söylediği öğrenildi. Polis tarafından yapılan sorgusunun ardından bu sabah Başkale Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen K.E., saat 10.30 sıralarından yoğun güvenlik önlemleri altında İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait sivil bir otomobille adliye binasına getirildi. Halen Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çelikkol'a ifade veren K.E. için Van Bölge Barosu'nun görevlendirdiği Hüsnü Ayhan isimli avukat ilçeye gelmedi. Avukat Ayhan'ın, müvekkilinin tutuklanmasının talep edilmesi halinde, ilçede ağır ceza mahkemesi olmadığı için dosyanın Van'daki mahkemeye gönderilebileceğinden gelmediğini ifade ettiği kaydedildi. 

K.E., girdiği yaşak ilişki sonucu bir çocuk dünyaya getiren 15 yaşındaki kız kardeşi N.Eyi, öldürmek suçuyla aranıyordu. 

GÜNCELLEME:

Van'ın Başkale İlçesi'nde bir süre önce işlenen töre cinayetinin zanlısı olarak aranan ve dün polise teslim olan K.E., bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Başkale Cezaevi'ne gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 13:26:21
Güncelleme :2 Kasım 2006 Perşembe 14:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?