28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Van’dan 4. ölüm haberi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kuş gribi şüphesiyle tedavi gören iki kardeşten Fatma Özcan yaşamını yitirdi. Kardeşi Muhammet Özcanı’ın ise durumu ciddiyetini koruyor.

Doğubayazıt’tan kuş gribi şüphesiyle Van’a sevkedildiklen ve altı gündür tedavileri süren iki kardeş için kesin teşhis henüz konmamıştı. Durumu kritik olan kardeşlerden Fatma Özcan solunum cihazına bağlıydı.

Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, çocuk servisinde “kuş gribi” şüphesiyle tedavi gören Fatma Özcan’ı saat 13.50’de kaybettiklerini söyledi. Şahin, Fatma Özcan’ın cenazesinin ailesinin talebi doğrultusunda bugün veya yarın teslim edileceğini belirtti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi’nde kuş gribi teşhisiyle tedavisi süren diğer üç hastanın durumu iyi. Şanlıurfa Çocuk Hastanesi’nde kuş gribi teşhisiyle tedavi gören dört yaşındaki Selami Baş’ın durumu da her geçen gün iyiye gidiyor. Hastanenin intaniye bölümünde karantina altında tutulan Selami Baş takip amacıyla taburcu edilmiyor.

Kuş gribi ihmali affetmiyor

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in açıklamasına göre, şu anda Türkiye’de 12 ilde 19 mihrak kesin, 19 ilde 32 mihrakta şüpheli olmak üzere toplam 26 ilde kesin ve kesinleşmemiş kuş gribi vakaları bulunuyor. İtlaf edilen kanatlı hayvan sayısı ise 592 bin.

NTV
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 14:07:03
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 14:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?