22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Vantilatör yangını: 3 ölü

Adana’da bir evde, açık bırakılan vantilatörün kısa devre yapması sonucu çıktığı öne sürülen yangında, anne ve 2 çocuğu öldü, baba ise ağır yaralandı. Ailenin 3’üncü çocuğu, gece akrabalarında misafir kaldığı için yangından kurtuldu.

Polis, eşinden sürekli dayak yediği öne sürülen ve aynı akşam karakola gidip eşini şikayet eden kadının evi yakmış olabileceği şüphesiyle, bu yönde de soruşturma başlattı.


Şakirpaşa Mahallesi 60 sokakta 22 numaralı 2 katlı evin alt katında oturan Oğuz Ailesi, aşırı sıcak nedeniyle vantilatörü çalışır durumda bırakarak uyudu. Ancak, itfaiye yetkililerinin ilk belirlemelerine göre, vantilatörün motoru aşırı ısınarak kısa devre yapınca, sabaha karşı saat 04.30 sıralarında evde yangın çıktı.

Evdeki eşyaların da tutuşmasıyla yangın kısa sürede büyüdü. Dumanlara uyanan 26 yaşındaki Harun Oğuz, alevler içinde kalan evden eşi ve çocuklarını kurtarmak için çırpındı. Alevleri aşamayan Oğuz, bağırarak komşularından yardım istedi. Haber verilen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu alevler söndürüldü. Alevler arasında kalıp yanan 25 yaşındaki Sevgi Oğuz ve çocukları doğuştan zihinsel ve bedensel engelli 4 yaşındaki Muhammed Mehmet ile 4 aylık Mehmet Taha Oğuz yaşamını yitirdi. Pencere demirleri kırılarak, dışarı çıkarılabilen mezbaha işçisi Harun Oğuz, ağır yaralı olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne götürüldü.

AMCASINDA KALDI, KURTULDU

Ailenin en büyük çocuğu olan 5 yaşındaki Miran Oğuz ise geceyi, babasının amcası 52 yaşındaki Oğuz’un evinde geçirmesi sayesinde yangından kurtuldu. Yangında, yeğeninin eşi ve çocuklarını kaybeden 52 yaşındaki Abdullah Oğuz, “Sabah saat 05.00 gibi bizi aradılar. Yeğenimin evlerinde yangın çıkmış. Yeğenim ağır yaralı ama, eşi ve 2 çocuğu öldü. En büyük çocukları Miran’ı akşam bize götürmüştük. Miran gece bizde kalınca kurtuldu. Yoksa da o da alevlere kurban gidecekti. İtfaiyenin geç geldiği söyleniyor. Bu konuyu araştıracağız” dedi.

KAVGA ETMİŞLER

Anne ile çocuklarının cesetleri otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na konuldu. Dayı-hala çocukları da olan Oğuz çifti arasında bir süredir geçimsizlik olduğu ileri sürüldü. Eşinin sürekli kendisini dövdüğünden yakınan Sevgi Oğuz, dün saat 20.00 sıralarında karakola giderek şikayette bulunduğu belirtildi. Karakol görevlilerinin kadını evine yollayıp, bildirdiği adrese ekipleri yönlendirdiği, ancak yanlış adres verilmesi nedeniyle polislerin, Oğuz Ailesi’nin evini bulamadığı için herhangi bir işlem yapılamadığı kaydedildi.

YANGINI KADIN MI ÇIKARDI?

İtfaiye ekipleri, yangının vantilatörün motorunun aşırı ısınıp, kısa devre yapmış olmasından çıkmış olabileceğini açıkladı. Buna karşılık, cinayet masası ekipleri, ölen Sevgi Oğuz’un evi yakmış olabileceğini de göz önünde bulunduruyor. Akraba evliliği yapmalarına karşılık, 2’nci çocuklarının engelli doğmasından, hamileliği sırasında sürekli dövdüğünü söylediği eşini sorumlu tutan Sevgi Oğuz’un yangını çıkarmış olabileceği ihtimali üzerinde de duran polis, soruşturmayı sürdürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2007 Pazar 15:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?