19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Vasiyet dinleri buluşturdu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ölen İngiliz vatandaşı Bill Worthington'un vaziyeti üzerine, cenaze törenine imam ve rahip katıldı.

4 yıldır Fethiye'de yaşadığı öğrenilen İngiliz vatandaşı Bill Worthington (67), geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.
Çevresinde Türkiye ve Fethiye aşığı olarak tanınan Worthington için Ölüdeniz Çatallar Mezarlığı'nda, tören düzenlendi.

Worthington'un, yakınlarına bıraktığı vasiyetinde belirttiği, “Beni Babadağ'ı gören bir yere, İslam ve Hristiyan dininin gereklerine göre defnedin” isteği üzerine, Babadağ'ın gölgesindeki cenaze törenine, imam ve rahip katıldı.

DİNLERİ BULUŞTURAN VASİYET

Ölüdeniz Hisarönü İmamı Şükrü Girgin ile Rahip David Groom, Worthington'un cenazesinin taşındığı, Ölüdeniz Belediyesi cenaze aracının arkasından, mezarlığa kadar yürüdü.

Mezarlıktaki törende Bill Worthington'un eşi Judy ile kızı Sharon'un gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Türk ve İngiliz dostlarının katıldığı Worthington'un cenaze töreninde, rahip David Groom, Worthington'un hayatını anlatarak, dua etti.

İmam Şükrü Girgin de Türkçe ve İngilizce yaptığı konuşmasında, şunları söyledi:
“Kaybınız için üzgünüm. Allah yardımcınız olsun, Allah sabır versin. İnsanların sevinçli ve hüzünlü anlarını paylaşmak güzeldir. Bizler de sizlerin bu hüzünlü anınızı paylaşmak için buradayız. Bunun için burada din ayrımı gözetmek doğru değil. Bizler, burada dinler arası beraberliği herkese göstermiş bulunuyoruz. Biz insanları seviyoruz, din, ırk ve renk ayrımı gözetmeden herkese karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizler bütün dinlere ve bütün peygamberlere inanırız. Herkesin fikirlerine saygılıyız. İyi olan, güzel olan, doğru olan şeylerin yanında oluruz” dedi.
Girgin, Ölüdeniz'de Müslüman ve Hristiyanların bir arada birlik ve beraberlik içinde yaşadığını ifade ederek, “Sevinçli ve üzüntülü anlarımızı paylaşıyoruz. Şu üç günlük dünyada birbirimizle iyi geçinelim, sevelim sevilelim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Biz Allah tarafından yaratılmış kullarız” diye konuştu.

Daha sonra cenaze toprağa verilirken Worthington'un eşi, kızı ve cenaze törenine katılanlar, mezara karanfil ve avuçlarıyla toprak attılar. Tabutun içerisine, Worthington'un çok sevdiği piposu, tütün ve kuş kitabı konulduğu öğrenildi.

Cenaze törenine Ölüdeniz Belediye Başkan Vekili Ünsal Erişken ile Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Çadırcı da katıldı. Daha sonra cenazeye törenine katılanlara Worthington'un Türk komşuları tarafından lokum ve gül suyu ikram edildi.
aa
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 21:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?