22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Vatandaş dikkat kesildi

Ankara'nın göbeğindeki intihar saldırısı, İstanbul, Adana, İzmir  ve Mardin'de yakalanan canlı bombalar, kamuoyunun şüpheli çanta ve hareketlere dikkat kesilmesine yol açtı.

ADANA

Adana'da bir banka şubesinin yanına bırakılan şüpheli kutu, bomba paniğine neden oldu. Fünyeyle patlatılan kutu boş çıktı.
Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Tepebağ Mahallesi, Abidinpaşa Caddesi üzerinde bulunan Türkiye İş Bankası merkezi şubesi ile Garanti Emeklilik binası arasındaki boşluğa bırakılan şüpheli kutu, bomba paniğine neden oldu. Şüpheli kutuyu fark eden vatandaşlar, bomba olabileceği ihtimaliyle durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini sağladı. Daha sonra bomba imha uzmanının fünyeyle kontrollü olarak patlattığı kutu boş çıktı. 

ANKARA

Altındağ'da bir otobüs durağına bırakılan çantadan, kablo ve mikrofon çıktı.
Talatpaşa Bulvarındaki bir otobüs durağında şüpheli bir çanta gören vatandaşlar durumu polise bildirdi.
Olay yerine gelen ekiplerin çevre güvenliğini almasının ardından, özel bir düzenekle kontrol edilen çantadan kablo ve mikrofon çıktı. 

MERSİN

Mersin'in Tarsus ilçesinde, fünyeyle patlatılan şüpheli poşetten bisküvi çıktı.
Edinilen bilgiye göre, 155 Polis İmdat telefonuna, Tarsus Tren İstasyonu civarında elinde poşet olan bir kişinin şüpheli tavırlarda bulunduğu ihbarı yapıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, Yavuz Donat Bulvarı'nı trafiğe kapatarak, Tarsus Tren İstasyonu'nun çevresi ile Yeşilyurt Parkı'nı taramaya başladı. Yaklaşık yarım saat süren çalışma sonunda parkta beyaz bir şüpheli poşet bulundu. Bomba imha uzmanlarınca fünyeyle patlatılan poşetten 6 paket bisküvi çıktı. Çevredekiler, ihbarın gerçek çıkmaması
üzerine rahat bir nefes aldı.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 10:22:48
Güncelleme :24 Mayıs 2007 Perşembe 10:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?