16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Ve asker başkomutanı selamladı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki selam polemiği sona erdi. Büyükanıt, Gül'e beklenen selamı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde verdi.

TEĞMENLER DİPLOMALARINI ALDI
Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 158. dönem teğmenler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da katıldığı törenle diplomalarını aldı. Kara Harp Okulu Stadyumu'nda düzenlenen törende, ''Kara Harp Okulu Öğrenci Alayı görüşlerinize hazırdır Sayın Cumhurbaşkanım'' sözleriyle öğrenci alayı takdim edilen Gül, ''Harbiyeli yeni rütbeniz hayırlı olsun'' dedi.

ASKERDEN SELAM
Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Tevfik Özkılıç, ''Sayın Cumhurbaşkanım, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesi olan ve 123 yıldan beri subay yetiştiren, ilim ve irfan yuvası Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 158. dönem teğmenlerin diploma törenine hoş geldiniz'' sözleriyle başladığı konuşmasında, nitelikli subaylar yetiştirmenin gereğine işaret etti. Yeni güvenlik sorunlarına, muhtemel krizlere ve her türlü iç ve dış tehdide karşı gerekli önlemleri almak maksadıyla Türkiye'nin caydırıcılığı yüksek bir orduyu bulundurma, bu orduya emir ve komuta edecek subay yetiştirme ihtiyacının bugün her zamankinden daha fazla önem arz ettiğini ifade eden Tümgeneral Özkılıç, şöyle devam etti: ''En hakiki mürşit olan ilmin ışığında ulusal ahlak ve Atatürkçü düşünce sisteminin şekil ve ruh verdiği Kara Harp Okulu'nun öğrenci merkezli öğretim ve eğitim programı, değişime ayak uydurabilecek bir yaklaşımla sürekli olarak sorgulanmakta, geliştirilmekte ve yeniden düzenlenmektedir. Bilgi çağında değişmeyen tek şey, değişimdir. Bayraklaşan vatan topraklarının bütün ve güvenliğinin teminatı olan Silahlı Kuvvetlerinin saflarına katılacak olan genç teğmenlerimiz, muhtaç oldukları kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunun bilinciyle Türk istiklalinin ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa görevine başlayacaklardır. Cumhuriyetine ve ulusuna doğruluk ve muhabbetle hizmet etmeye ant içen, ulusunun huzurundaki 9'u bayan, 25'i dost ve kardeş ülkelere mensup toplam 786 teğmen, gerektiğinde vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda hayatlarını seve seve feda etmeye hazırdırlar.''

GENÇ TEĞMENLERE TAVSİYELERDE BULUNDU
Teğmenlere de seslenen ve tavsiyelerde bulunan Tümgeneral Özkılıç, özetle şunları kaydetti: ''Ortak paydamız, tartışılmaz yapımız, bir ve bölünmez laik, demokratik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bilim ve aklı her zaman rehber edinin. Tavizsiz savunucusu olduğumuz ve temelleri bu okulda atılan Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, ettiğiniz kutsal askerlik yeminine ve yüksek harbiyelilik değerlerine bağlı kalacağınızdan, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve onun çağdaş kazanımlarını hedef alan türlü tehdidi gördüğünüz yerde tereddütsüz bertaraf edeceğinizden, ulusumuzun özünü ve gücünü temsil eden barış ve huzurun teminatı Türk Silahlı Kuvvetleri ile gönül bağınızın ömrünüz boyunca devam edeceğinden, asil Türk ulusunun sonsuz güvenine daima layık olacağınızdan asla şüphem yoktur. Türkiye'yi çağdaş dünyanın şerefli bir üyesi yapmayı amaçlayan Atatürkçü düşünce sisteminin aydınlattığı yolda bahtınız açık, yüce Türk ulusunun emaneti olan kılıcınız daima keskin olsun.''

DÖNEM BİRİNCİSİ
Dönem Birincisi Teğmen Durmuş Ali Yüksek de konuşmasına, ''Sayın Cumhurbaşkanım, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve yüce ulusumuza başta Yüce Önder Atatürk olmak üzere iyi komutan ve devlet adamları kazandırmış ilim ve irfan ocağı şanlı yuva Harbiyeden 158. dönem teğmenler olarak mezun olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz'' diyerek başladı. Her türlü sorunu çözme becerisi kazandıklarını kaydeden Teğmen Yüksek, verilecek her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Teğmen Yüksek, ''Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne içten ve dıştan gelebilecek her türlü tehdidi bertaraf edecek gücü ve inancı kanımızın her damlasında hissediyoruz'' diye konuştu. Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak en iyi şekilde yetiştirildiklerini ifade eden Teğmen Yüksek, şöyle konuştu: ''Ulusun bölünmez bütünlüğü, refah ve mutluluğu için yapacağımız her türlü görevde önümüze çıkacak engelleri aşmaya hazırız. Yüce Atam, bizlere emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kanımızın son damlasına kadar savunmaya kararlı ve azimliyiz. En güçlü silahımız Harbiyede aldığımız eğitim ve öğretim, en büyük rehberimiz ise ilkelerin ve devrimlerin olacaktır. Göstermiş olduğun çağdaş uygarlık hedefine doğru yorulmadan koşacağız.'' Teğmenlere ''mezuniyet andı'' içiren Teğmen Yüksek, mezunlar adına yaş kütüğüne yıldız ve plaket çaktı.

BİRİNCİYE DİPLOMASI GÜL'DEN
Törende daha sonra diplomalar dağıtıldı. Dönem Birincisi Teğmen Yüksek'in diplomasını Cumhurbaşkanı Gül, dönem ikincisi Teğmen Osman Ertuğral'ın diplomasını TBMM Başkanı Toptan, dönem üçüncüsü Teğmen Mustafa Çeven'in diplomasını Başbakan Erdoğan, dönem dördüncüsü Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin diplomasını ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt verdi.

BÜYÜKANIT'A BÜYÜK ALKIŞ
Büyükanıt, diplomayı verirken tribündeki aileler tarafından uzun süre alkışlandı. Protokolde yer alan Anayasa Mahkemesi Başkanı Vekili Haşim Kılıç, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve kuvvet komutanları ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun dereceye giren diğer teğmenlere diplomalarını sundular.

EŞLERİYLE KATILDILAR
Törende daha sonra sancak devir teslimi yapıldı. Harp Okulu Marşı seslendirilirken, marşa Cumhurbaşkanı Gül'ün de mırıldanarak eşlik ettiği gözlendi. Tören, mezun olan harbiyelilerin tören geçişi ile sona erdi. Cumhurbaşkanı Gül, tören geçişini ayakta izledi. Törene, TBMM Başkanı Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Gönül ile kuvvet komutanları eşleriyle katıldı.
AA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 01:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabahattin kaplan IP: 88.234.128.xxx Tarih : 31.08.2007 10:23:43
bu guzel haberleri okuyunca icim ferahlıyor ne olur herzaman boyle olsun saykıalrımla sayın paşam ve sayın cumhurbaşkanım ve sayın başbakanım ve turk halkı turkiye bizim ve bizim kalacak saykıalrımla batmanlı