28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Ve 'polis' camiye de girdi

Polis güvenlik önlemi aldı... Çamlıca'da bugün 'kadın erkek aynı safta ve başı açık namaz' kılınamadı.

Üsküdar Çamlıca'daki Subaşı Camii'nde cuma namazı polisin güvenlik önlemleri altında kılındı.

CUMA NAMAZI İLE İLGİLİ AYRINTILAR 

Bayanların başı açık halde erkeklerle birlikte kıldığı namaz nedeniyle tartışmalara neden olan Subaşı Camii'ne, basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Aralarında Çevik Kuvvet ekiplerinin de bulunduğu polisler sabahın erken saatlerinden itibaren, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı camide güvenlik önlemleri aldı. Bayanlar da, kendileri için ayrılan bölümde namaz kılmak için camiye geldi.

Namaz öncesinde vaaz veren İstanbul Müftü Yardımcısı İsmail İpek, camilerin tüm Müslümanlara açık olduğunu belirterek, "Herkes camiye gelebilir. Bayanlar camiye gelecekse usulüne uygun şekilde, kendilerine ayrılan bölümde namaz kılmalılar. Bazı şeylerin istismar edilmesini istemiyoruz. Herkes usulüne uygun bir şekilde namaz kılsın" dedi.

Bu arada, ellerindeki poşetle cami avlusu önünde bekleyen 3 kişi polisin dikkatini çekti. Polise, başörtüsü dağıtacaklarını söyleyen şahıslar daha sonra camiye girdi.

Daha sonra bayanlar kendileri için ayrılan bölümde, erkekler de cemaat halinde cuma namazını kıldı. Namaz sonrasında dağılım da polisin önlemleri altında gerçekleştirildi.

Cemaatin dağılması sırasında başında sarık olan bir vatandaş, beraberindeki 3 kişi ile birlikte basın açıklaması yapmak istedi. Sarıklı şahıs, "Eğer buraya bugün de baş açık namaz kılmaya gelen olsaydı onlara engel olacaktık. Buraya başörtüsü dağıtmaya geldik" diye bağırdı. Çevik Kuvvet ekipleri, 4 kişinin etrafını sardı. Polis yetkilileri ile grup arasında tartışmalar yaşandı. Şahıslar, uyarıların ardından camiden ayrıldı.

Çıkışta açıklama yapan İstanbul Müftü Yardımcısı İsmail İpek, "Herkes usulüne uygun bir şekilde ibadetini yapsın. Burası Allah'ın evi. Müftülüğümüz gazetelerde çıkan fotoğraf üzerine konuya hassasiyet gösteriyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 14:37:41
Güncelleme :27 Ocak 2006 Cuma 15:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?