17
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vekiller de açlık grevini bitirdi

İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın isteği üzerine cezaevlerindeki terör örgütü PKK ve KCK tutuklarının ardından BDP milletvekilleri de açlık grevini bitirdiğini açıkladı.

BDP Genel Başkanı Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Emine Ayna, Aysel Tuğluk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile birlikte basın açıklaması düzenledi.

BDP'li vekillerin açlık grevine başlattığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nde konuşan Gültan Kışanak, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine destek amacıyla 10 gün önce eylem başlatan milletvekillerinin bugün eylemi bitirdiklerini söyledi.

ZANA DA EYLEMİNİ BİTİRDİ

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın dün kardeşiyle gönderdiği 'açlık grevini bitirin' çağrısından sonra Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana da açlık grevine son verdi.

BDP grubundan alınan bilgiye göre, cezaevlerindeki açlık grevlerinin sona ermesinin ardından Zana da açlık grevini bırakarak istirahat etmek üzere evine geçti.

Leyla Zana, TBMM'deki odasında 14 Kasım 2012 tarihinden bu yana açlık grevi yapıyordu.

"GREV, AMACINA ULAŞTI"

Gültan Kışanak, "Cezaevindeki arkadaşlar eylemlerini bugün itibariyle bitirdiklerini açıkladılar. Herkese buradan teşekkür ediyorum. Gerçekten çok önemliydi. Yazılan bir yaz, söylenin bir söz belki yapılan bir dua ve on binlerce insanın yaptığı dayanışma açlık grevine katılanların tamamı bu mücadelenin bir temel taşı oldu. Katkıları tarihi oldu. Bu nedenle ben herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Kışanak, tutukluların taleplerini sahiplendiklerini ve bunun mücadelede verdiklerini belirterek başlattıkları eylemi bitirdiklerini belirterek, "Bu açlık grevi bugün itibariyle amacına ulaşmıştır ve açlık grevini bugün itibariyle sonlandırma kararı aldık." diye konuştu.

AÇLIK GREVİ 68. GÜNDE SONA ERDİ

Abdullah Öcalan'ın çağrısının ardından 68. gününe giren açlık grevleri sona erdi. Dün İzmir'de 520 tutuklu açlık grevini sonlandırmıştı. Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu Başkanı Zübeyde Teke, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada açlık grevinin sona erdirildiğini açıkladı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, gece saat 02.00 den itibaren cezaevindeki 25 mahkumun açlık grevini sonlandırdığını açıkladı.

ÖCALAN'IN ÇAĞRISINDAN SONRA SONA ERDİ

Terör elebaşı Abdullah Öcalan, dün kendisini İmralı'da ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla yaptığı çağrıda, cezaevlerinde açlık grevi yapan tutuklu veya hükümlülerin eylemlerini bir an önce sona erdirmesini istemişti.

Öcalan'ın bu çağrısı BDP'nin Milletvekilleri tarafından dün gece çeşitli cezaevlerinde bulunan açlık grevcilerine iletilmişti. Açlık grevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin bu çağrı üzerine bugün itibariyle açlık gerevlmerine son verdikleri ifade edildi. 

AA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2012 Pazar 18:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?