17
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vekillere kimlik kontrolü!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristler, BDP'li milletvekillerinin bulunduğu heyete kimlik kontrolü yaptı.

CHP Tunceli Mİlletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırarak 2 gün alıkoyan PKK'lı teröristler bu kez de BDP'li milletvekillerine kimlik kontorlü yaptı.

Edinilen bilgiye göre, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar köyüne giden ve aralarında BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Hakkâri Milletvekilleri Esat Canan ve Adil Kurt, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksu, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun da aralarında olduğu heyet, PKK'lı teröristlerce durduruldu.

Karayoluna inen PKK'lılar konvoyda bulunanlara kimlik kontrolü yaptı.

Teröristler, genel bir konuşma yaptıktan sonra Başkanı Gültan Kışanak ve diğer milletvekilleriyle bir süre sohbet ettiler.

Bölgede yaşanan çatışmalarla ilgili milletvekillerine bilgi veren terörist grup, daha sonra yolu açarak heyetin Bağlar köyüne gitmesine izin verdi.

Yaşanan o anlar gazeteciler tarafından da görüntülendi.

...
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2012 Cuma 19:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?