16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Villa cinayetinde 'sevgili' aranıyor

TEKİRDAĞ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi'ndeki yazlık villasına hafta sonu giden Merkez Bankası'ndan emekli Aysel Turan'ın 12 bıçak darbesiyle öldürülmesiyle ilgili soruşturmada cinayette ‘sevgili parmağı’ üzerinde duruluyor. İki kez evlenip boşanan Aysel Turan'ın İstanbul'da bulunan evindeki bilgisayarı incelemeye alan polis, bir süredir birlikte olduğu öne sürülen ‘Fırıncı Mehmet’ olarak bilinen kişiyi arıyor.

Merkez Bankası’ndan iki yıl önce emekli olan ve ilk evliliği 6 ay, ikinci evliliği ise 5 yıl süren, her iki evliliğinden de çocuğu olmayan Aysel Turan'ın İstanbul Fatih’teki evinden hafta sonu dinlenmek için Marmara Ereğlisi Kumsal Sitesi’ndeki Turan Villası’na geldiği anlaşıldı.

Aysel Turan, villasına geldiği geçen cumartesi günü Haseki Hastanesi’nde görevli kardeşi Dr. Fethi Turan’a cep telefonundan ‘Beni kurtar’ mesajı göndedikten sonra öldürüldüğü ortaya çıktı. Dr. Turan'ın ihbarıyla harekete geçen polis, Aysel Turan'ın kanlar içindeki cesedini yatak odasında buldu.

Villanın içinde ve bahçesinde yapılan araştırmada garaj kapısının önünde kanlı bir bez parçası bulan polis, olay yerinde kapsamlı inceleme yaptı. Polis, dış kapıda zorlama izine rastlamadı. Ancak Turan'ın büyük olasılıkla kendini korumak için kilitlediği yatak odasının kapısının kırık olduğunu tespit eden polis, katilin ’tanıdık’ bir kişi olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

BİLGİSAYAR İNCELEMEDE

Villada parmak izi tespiti çalışması da yapılırken, Aysel Turan'ın cüzdanı ve çantasıyla birlikte çalındığı sanılan cep telefonunun son görüşmeleri ve SMS kayıtlarının belirlenmesi için savcılık, telefon şirketine yazı yazdı. Bu arada Turan'ın komşularının ifadelerine de başvuruldu.

Villada yapılan aramada Aysel Turan’a ait ikinci bir cep telefonu da bulundu ve bu telefona el konuldu. Aysel Turan'ın içtiği saptanan Tekel 2001 sigarası dışında içilen başka marka sigaralar incelemeye alındı. Polis, Turan'ın boğuşma sırasında kanıt olabileceği için kesilen tırnakları DNA testi için Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Polis Aysel Turan’ın İstanbul Fatih’te bulunan evinde de inceleme yaparak kullandığı bilgisayarına el koldu. Bilgisayar yazışmalarını inceleyen polis katil zanlısı ile ilgili ipucu elde etmeye çalışıyor.

FIRINCI MEHMET’ KİM

Cinayet Bürosu dedektifleri Aysel Turan’ın bir süredir ‘Fırıncı Mehmet’ olarak bilinen bir erkek arkadaşının olduğunu belirledi. Bu kişinin açık kimliğini saptamaya çalışan polis araştırmasını sürdürüyor. Kıskançlık cinayeti üzerinde de duran polis, bir an önce sonuca ulaşmak için eldeki delilleri en ince ayrıntısına kadar araştırıyor.

Yazlık villasında öldürülen Aysel Turan’ın kardeşi Dr. Fethi Turan ise gazetecilerin cinayetle ilgili sorularına yanıt vermekten kaçınarak, “Polis araştırmasını sürdürüyor. İstanbul’da evlerimiz birbirine yakındı. Sık sık görüşüyorduk. Bana mesaj gönderdikten sonra hemen yola çıktım ve yoldayken polis ve jandarmayı aradım. Villaya gittiğimde korkunç manzara ile karşılaştık. Polis daha fazla konuşmamı istemiyor” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 16:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?