19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Wilson: Rumlar Kıbrıs konusunda adım atmalı

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye’nin Kıbrıs’ta yaptığı açılımın çok önemli olduğunu belirterek, bundan sonraki gelişmelerin Rum tarafına bağlı olduğunu söyledi. 

 ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, NTV canlı yayınında Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı. Wilson, Türkiye ile ABD’nin yakın işbirliği içinde olduğunu ve bundan sonraki süreçte de bunun devam edeceğini söyledi.

NTV canlı yayınında Murat Akgün’ün sorularını yanıtlayan ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye’nin Kıbrıs’ta çözüm için yaptığı açılımın çok önemli olduğunu söyledi. Wilson, Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki yeni eylem planının başarıya ulaşmasının Rum tarafının atacağı adımlara bağlı olduğunu söyledi. Wilson, “Rum yönetimi en azından BM Genel Sekreteri’ne hangi temellerde adım atmaya hazır olduğunu göstermeli” dedi.
Rum lider BM temsilcisi istedi

Türk kamuoyunun PKK ile mücadele konusunda abd’den somut adım beklediğinin hatırlatılması üzerine ise Wilson “Türk kamuoyundaki mevcut öfkeyi anlayışla karşılıyorum. Bizler somut sonuçlar almak konusunda kararlıyız” dedi.

‘İRAN İÇİN TÜRKİYE İLE UYUM İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ’
İran konusuna da değinen Ross Wilson, “Türkiye ile tam bir uyum içinde olmak istiyoruz. Özellikle İran konusunda. Diplomatik yolların başarıya ulaşması gerekiyor. Herkesin bu yolu değerlendirmesi lazım” diye konuştu.

NTV
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 15:43:14
Güncelleme :30 Ocak 2006 Pazartesi 15:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?