16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yabancı Ajanslar: 'Ağca'nın memleketi'

Reuters, AP gibi uluslararası ajanslar Malatya'da 'Zirve' adlı yayınevine yapılan baskını flaş haber olarak dünyaya geçti.

Reuters: 'Bazı Türk milliyetçileri Hristiyan misyonerleri düşman olarak görüyor'

Reuters geçen yıl Trabzon'da Hristiyan papazın öldürülmesi olayını hatırlattıktan sonra bu olayın dünyada büyük protestolara neden olan Hz. Muhammed karikatürlerinin yayınlanmasıyla tesadüfi bir şekilde eş zamanlı gerçekleştiğini belirtti. Hrant Dink cinayetini hatırlattıktan sonra Dink'in Malatya doğumlu olduğunun altını çizen ajans Malatya'daki baskını dünyaya duyururken şu ifadelere yer verdi: 'Çoğunluğu Müslüman olan Türkiye devleti yöneticileri geçmişte buradaki Hristiyan misyonerlik çalışmalarını eleştirmişti. Türkiye’nin katılmayı umduğu AB ise Hristiyan azınlık için daha fazla özgürlük çağrısı yapmıştı. Bazı Türk milliyetçileri Hristiyan misyonerleri, Türkiye’nin politik ve dini kuruluşlarını zayıflatmaya çalışan düşmanlar olarak görüyor'.

AP: 'Malatya, Mehmet Ali Ağca'nın memleketi'

Malatya'yı Mehmet Ali Ağca'nın memleketi ve milliyetçilerin merkezi olarak tanımlayan AP, 2 kişinin öldüğü baskını aktarırken Hrant Dink cinayetini ve geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşen Trabzon'daki rahip olayını hatırlattı. AP haberi geçerken şu ifadelere yer verdi: 'Onbinlerce kişi geçtiğimiz yıl Papa 16. Benedict’in Türkiye ziyaretini protesto etmişti'.

'Gayri-Müslim'lere karşı düşmanlığın arttığından endişe duyuluyor'

Malatya'daki saldırıyla ilgili detayları dünyaya geçen AP ajansı son geçtiği haberlerde şu ifadelere yer verdi: 'Türkiye’nin Hristiyan azınlığına karşı saldırılar sıklaşmaya başladı. Bununla birlikte Gayri-müslimlere karşı düşmanlığın ve milliyetçiliğin arttığına dair endişeler büyüyor'.
Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 20:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nefer zurnaci IP: 69.156.215.xxx Tarih : 19.04.2007 01:48:55
BU yazi aydin kiliklilara, medya mensuplarina, insanliga hizmeti borc bilenlere; dunyaya hukmedenler: IMF,DUNYA BANKASI, Din Bankalari ve mezhep subeleri, ha birde bilinmeyen "nereden bulduna" karsi olanlar.Sadece namus cinayetleri asikardir, gerisi gayri cikar katliamlaridir.En vahimi de uni-verensite bollugunda mechullerin coklugu, zamanasimi treni(artik trenler 500km hizini da asti),birdefaya mahsus aflar.adaletin icine haklar.Bir parti de ben kuracagim;NEREDEN BULDUN PARTISI