22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yabancı uyruklu kadınlara fuhuş tuzağı

Muğla Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği “fuhuş ve uyuşturucu” operasyonunda zorla fuhşa zorlandığı iddia edilen yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına zorla el konulduğu ortaya çıktı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin dün başlattığı ve “Karbeyaz” adı verilen organize suç örgütü operasyonu kapsamında gözaltına alınan 21 zanlının sorgusu sürdürülüyor.

Operasyonda yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 21 zanlı için savcılıktan 1 gün ek gözaltı süresi alındı.

PASAPORTLARINA ZORLA EL KONULMUŞ

Operasyonda zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen 22 yabancı uyruklu kadının ifade işlemleri de tamamlandı.

Yabancı uyruklu kadınların ilk ifadelerinde Türkiye'ye çalışmak amacıyla geldiklerini belirterek, “Ülkemizden Türkiye'ye büyük umutlarla çalışmaya geldik. İstanbul, Bodrum, Fethiye, Ortaca ve Köyceğiz'de bize iş bulacağını vaat eden çete üyeleri pasaportlarımıza zorla el koydular ve bizi tehdit ederek fuhşa zorladılar” dedikleri öğrenildi.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

Jandarma ekiplerinin gözaltına alınan zanlılara ait iş yeri ve evlerde yaptığı aramalarda ise 5 tabanca, 8 av tüfeği, 500 gram esrar, çok sayıda uyuşturucu ve cinsel isteği artırıcı hap ve porno içerikli CD'ler ele geçirildi.

Operasyonun, 4 ay süren bir takibin ardından başlatıldığı da bildirildi. Muğla Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği “fuhuş ve uyuşturucu” operasyonunda, 21 kişi gözaltına alınmıştı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 14:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?