15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yabancı uyruklu kadınlarla nikah

İstanbul’da sokakta yaşayan ve çoğu tiner bağımlısı olan gençlerin, Türkiye’de kalmak isteyen yabancı uyruklu kadınlarla para karşılığında evlendirildiği ortaya çıktı. Çetenin, 100 YTL verip evlendirdiği gençler, nikáh dışında hiç görmedikleri Ukraynalı ve Rus eşlerini bulup boşanmak için yıllardır uğraşıyorlar.

İstanbulL’da yaşayan sokak çocuklarının, Türkiye’de kalmak isteyen yabancı uyruklu kadınlarla evlendirildiği belirlendi. Sahte evlilikleri ayarlayan çetenin muhtar, nikáh memuru ve avukat işbirlikçilerinin olduğu da tespit edildi. Gençlere, "Evlenirken 100 YTL, boşanırken 3 bin dolar alacaksınız" sözü veren çete elamanlarının, İstanbul Güngören’de bir tekstil atölyesinde "toplu nikáh" kıydırdıkları belirlendi.

Bu tür boşanma davalarıyla uğraşan Avukat Sevim Aniktar, olayı doğrularken, mağdurların genellikle uyuşturucu kullanan kişiler olduğunu söyledi. Aniktar, şöyle devam etti:

"Boşanma davaları ile uğraşıyorum. Ama oldukça uzun sürüyor. Evlendirilen kadın bulunamıyor. Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma’ya, nüfus müdürlüğüne yazıyoruz. Yanıtların gelmesi ve sonuçlanması iki yıl sürüyor."

Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Kulca’nın anlattığı olaylardan yola çıkan AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, mağdurlarla tek tek görüştü. Çömez, PKK ile bağlantısı olduğu öne sürülen çetenin çökertilmesi için tüm belgeleri İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya iletti. Çömez, şunları söyledi:

"Sahte evlilik yaptırdıkları yabancı uyruklu kadınlar bu çeteler tarafından daha çok fuhuş sektöründe kullanılıyor. Türkiye’de çalışma izni almak isteyenler ve yatalak hastalara bakıcılık yapanlar ise azınlıkta. Sahte evliliği gerçekleştiren çete aslında organize bir suç örgütü. İçinde, nikáh memurları, muhtarlar, avukatlar, özel mekánlarını kullandıran çete mensupları var. Iğdır ve Batman ise Anadolu’daki önemli merkezler. Batman ve Hasankeyf’teki nikáh defterleri incelendiğinde kimsenin düşünemeyeceği kadar vahim gerçekler ortaya çıkacaktır."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2007 Cumartesi 09:26:40
Güncelleme :14 Nisan 2007 Cumartesi 10:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gokhan cakır IP: 88.242.167.xxx Tarih : 11.11.2009 13:34:37

selamun aleykum benım bı sorunum var yardımcı olursanız sevınırım bundan 5 ay once karakola ıfade vermek ıcın gıttım orda evlı oldugumu gordum sonra nufusa gıderek arastırdım yabancı bı kadınla evlı oldugumu ogrendım 2003 yılında yabancı uyruklu kadınla bursada evlendırılmısım mahkemeye verdım 5 aydırda hıc bır sey cıkmadı sımdı beklıyorum benım ne yapmam lazım sahte evlılıkten hem ıstanbul hemde bursaya mahkemeye verdım benım ne yapmam lazım bu ısın ıcınde cıkamıyorum 8 aydır nısanlıyım dugun gunu yaklasıyor kımseye bısey dıyemedım bana yardım edersenız sevınırım bu mesajıma lutfen karsılık verırsenız sevınırım