18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yalçınkaya neler söyledi?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti hakkında kapatma davası açılacağı iddialarıyla ilgili olarak, ''Her parti için kapatma davası açılıp açılmayacağı kendi fiilleriyle ölçülür. Bunu partiler zaten hisseder'' dedi.

Yargıtay 1. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Orhan Uzgören için Yargıtay'da düzenlenen cenaze törenine katılan Yalçınkaya, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, AK Parti hakkında yeni bir kapatma davası açılacağı yönünde iddialar bulunduğunu hatırlatması üzerine Yalçınkaya, her parti hakkında soruşturmanın mümkün olduğunu, soruşturmaların gizli yürütüldüğünü söyledi. Yalçınkaya, ''Her parti için kapatma davası açılıp açılmayacağı kendi fiilleriyle ölçülür. Bunu partiler zaten hisseder'' dedi.

Telefon dinlemelerine yönelik incelemenin hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Yalçınkaya, incelemenin devam ettiğini, henüz herhangi bir sonuç alınmadığı yanıtını verdi. Yalçınkaya, bugün bir gazetede eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin ile görüşme yaptığına ilişkin haberin yer aldığının hatırlatılması üzerine ise haberin yanılgı bir haber olduğunu, gerçekleri yansıtmadığını kaydetti. Bumin ile görüşmekten onur duyacağını belirten Yalçınkaya, söz konusu görüşmenin gerçekleşmediğini ifade etti.

Öte yandan dün hayatını kaybeden Yargıtay 1. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Orhan Uzgören için Yargıtay'da cenaze töreni düzenlendi. Törene, Yalçınkaya'nın yanı sıra Uzgören'in ailesi, yakınları, uzun yıllar birlikte çalıştığı mesai arkadaşları ve Yargıtay üyeleri katıldı.
 

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 18:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.236.155.xxx Tarih : 29.01.2010 21:25:40

birileri durmadan adliye duvarına işiyor sayın başkan ne yapsın ya kokuya katlanacak yada işeyenlerin kulağını çekecek