19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yangınlar için 20 helikopter geliyor

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, 20 helikopterin alım ihalesinin bitmek üzere olduğunu söyledi. 

Doğu Akdeniz Orman Mühendisleri Odasının Adana'da düzenlediği iftar yemeğine katılan Kahveci, Orman Genel Müdürlüğünün hızlı gelişim sürecinde olduğunu kaydetti. 

Göreve geldiği ilk aylar bazı çalışanların diğer kurumlara geçme gayretinde iken bu durumu tersine çevirdiklerini belirten Kahveci, ormanı odun işletmeciliği olarak gören anlayışın yerini ormandaki zenginliklerin değerlendirilmesi ve ne kadar oksijen ürettiğine bıraktığına işaret etti. 

Kahveci, gelirin artmasına paralel olarak daha önce kendilerinden kaçan bankaların da adeta peşlerine düştüklerini anlatarak, ''şimdi banka patronları bizlerle görüşmek istediklerini bildiriyorlar. Bu geldiğimiz noktayı göstermek açısından önemli'' dedi. 

Kahveci, tüm personelinin özveriyle çalıştığını, bu yaz tüm eleştirilere karşın yangınlarla mücadelede büyük başarılara imza attıklarını kaydederek, şunları söyledi: 

''Bir gün içinde 50 ayrı noktada yangın çıktığı bile oldu. Hepimiz adeta mucizeler göstererek bu yangınları bertaraf ettik. Öyle ki birkaç yangın dışında 24 saati geçen orman yangını olmadı. Akdeniz çanağında yangınlardan en az biz zarar gördük. Bu coğrafyada 150 bin hektar ormanını kaybeden ülke bile oldu.'' 

Kahveci, yeni ve modern arazöz desteklerinin yanı sıra havadan yangınlara müdahalede de etkin çalışma yaptıklarını ifade ederek, ''Savunma Sanayi Müsteşarlığının askeri helikopter ihalesi kapsamında biz de 20 helikopter alıyoruz. Alım ihalesi bitmek üzere. Böylelikle o ülkeden 2, bu ülkeden 3 helikopter kiralama stresinden de kurtulacağız. Artık Orman Genel Müdürlüğü kendi filosuna sahip olacak. Eşeklerle sedir tohumu taşıma bitecek. Bu helikopterler yangınların dışında taşımada da kullanılabilecek'' dedi.
AA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 22:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?