19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yapı Kredi Plaza'da bomba paniği

Levent'teki Yapı Kredi Plaza'nın İsrail Başkonsolosluğu'nun da bulunduğu C Blok'unda canlı bomba olduğu yönündeki ihbar polisi alarma geçirdi. Polis ekipleri ve çok sayıda basın mensubu plaza önüne akın ederken, kargaşaya plazada yapılan canlı bomba tatbikatını gerçek zanneden vatandaşların ihbarının neden olduğu anlaşıldı. 

Öğlen saatlerinde meydana gelen olayda polisi ve bazı internet sitelerini arayan vatandaşlar, Yapı Kredi Plaza C Blok'ta canlı bomba olduğu yönünde ihbarda bulundu. Gelen ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, plazaya doğru yola çıktı. 

Anonsun polis telsizlerinden geçmesi üzerine, gazeteciler de plazaya akın etti. Olayın aslı, polisin plazaya ulaşmasının ardından ortaya çıktı. Plazanın, İsrail Başkonsolosluğu'nun da bulunduğu C Blok kısmında, muhtemel bir canlı bombaya karşı tatbikat yapıldığı anlaşıldı.
Plazanın Güvenlik Müdürü Ahmet Pekyürek, "Güvenlik birimimiz tatbikat yapıyordu. 

İçeriye bomba getirmeye çalışan bir kişiye yönelik tatbikattı sadece. Önemli bir şey yok. Biz de bununla ilgili çalışma yaptık. Tatbikattan haberi olmayan bazı vatandaşlar polisi arayınca karışıklık yaşandı. Olağan üstü bir durum yok. Her şey normal" dedi. 

Plaza önünde bir süre bekleyen polis ve basın mensupları, daha sonra normale döndü.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 13:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?