22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yaralı asker o geceyi anlattı

Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan olayın ardından bölgede çok sayıda teröristin öldürüldüğü iddia edildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen yaralı asker, çatışma sonrası bölgede 60'ın üzerinde terörist cesedi topladıklarını iddia etti.


Yaralı asker, teröristlerin önce çevreyi aydınlatan bir ışık ile termal kameranın olduğu yeri taradıklarını belirtiyor. Saldırı gecesi ellerinde mühimmat kalmadığını kaydeden yaralı asker, o geceyi hatırlamak istemediğini ifade ediyor. Önlerindeki mevziden askerlerin götürüldüğünü görünce neye uğradıklarını anlamadıklarını belirten asker, "Bizim, dağı gösterecek büyük bir ışığımız vardı. Teröristler önce onu patlattılar. Daha sonra termal kameranın bulunduğu yeri taradılar. Işık patlayınca çevremiz çok karanlık oldu. Biz sadece mermi ışıklarını görüyorduk. Mevzide bulunduğumuz için elimizdeki bütün mermileri harcamak zorunda kaldık. Çünkü her taraftan silah sesi geliyordu. Mühimmatımız bitmesine rağmen mevziden ayrılamadık." diyor.

Mevzilere çok sayıda roketatar ve bomba atıldığına dikkat çeken asker, şunları söylüyor: "Ön taraftaki mevzilere kadar yanımıza sokuldular. Öndeki mevziye bomba attılar. Oradaki arkadaşlarımız şehit oldu. Bizim önümüzde bulunan arkadaşlarımıza, güzel Türkçe konuşan birisi 'teslim olun' dedi. Zaten onlarda da hiç mühimmat kalmamıştı. Sıcak çatışma 2,5 saat sürdü. Yardım ise çatışma bittikten 2 saat sonra geldi. Ben de o arada bacağıma birkaç mermi isabet ettiğini fark ettim. Komutanım, yaralı ayağıma tampon yaparak kanı durdurdu."

Zaman
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 08:46:19
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 13:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasemin yılmaz IP: 78.161.63.xxx Tarih : 18.11.2007 03:52:46

 Kahrolsun pkk itleri ! ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ ! ALLAH SİZLERİ KORUSUN MEHMETÇİKLERİM !!!!