16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yargıda neler oluyor neler

Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, bazı yargı mensuplarının çetelerin düzenlediği seks partilerine katılması ile ortaya çıkan duruma çok üzüldüğünü belirterek "Daha neler var neler" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak Hürriyet’e değerlendirmelerde bulunan Cemil Çiçek, şunları söyledi:

"Bu meslekte, bu dünyada eli öpülesi çok insan var; ama Türkiye’de kötünün dostu çok olunca, onların ayıklanması da zor oluyor. Neler var, neler. Bizim neler çektiğimizi bilemezsiniz. Buna rağmen çok şey yapıldığını düşünüyorum. Ben kendi dönemimde, hemşehrim de olan çok yakın bir arkadaşımın oğlu için soruşturma açtırmakta hiç tereddüt etmedim. Pek çok davada bu tür yanlış, sakat işler oluyor. Yani siz ne sanıyorsunuz, Neşter Davası olsun, bankalar olsun neler var neler. Ama her şey konuşulmuyor. Çünkü yargıyı korumak gerekiyor. Senle ben yanlış yaptığımızda güvenilir insanlar olarak yargı insanına gidiyoruz. O da kötüyü yaparsa o zaman ne yapacağız? Yargı içindeki meslek taassubu mutlaka yenilmeli. Burada da bir engel var. Örneğin, ben soruyorum, bankalarla ilgili davalara bakan 8’inci Ağır Ceza reisi niye 5’inci Ağır Ceza reisi oldu? Bunun araştırılması lazım. Bu işlerde sakat, kötü şeyler döndüğünü düşünerek başvurduğu yerde, davasına baktığı hortumcu bankacının kardeşi içeriden çıkıyormuş, deniyor. Yani bunlar doğru mu, bakılmalı. Yargının önünde böylesi kötü ilişkilerle ilgili sorun var; ama bence asıl sorun bilirkişi kurumudur. Bu kurum düzeltilmedikçe sorun giderilemez. Bu konuda açtırdığımız pek çok soruşturma var; ama elli mislini biliyor, bir şey yapamıyoruz. Çünkü bilgiyi belgelemek, delillendirmek o kadar kolay olmuyor."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 07:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa taşyıldız IP: 88.248.23.xxx Tarih : 16.07.2007 08:31:44
çok doğru söylüyorsunuz sayın bakanım...bunun en iyi örneğini bizzat ben yaşadım.16 şahidin tamamının lehime şahitlik yaptığı bir davayı yargıtay 7 inci dairesinde kaybettim.kaldıki tapu kadastro bilirkişisi,köy ihtiyar heyeti,ziraat mühendisi,kaymakamlık bilirkişileri dahi lehimde şahitlik yaptıkları halde....eyyyyyyyy yüce vicdan...içiniz sıslamıyormu ha.bu davadan aldığınız rüşvetle sizdemi sex partileri düzenlediniz.hadi açıklayın varmı okadar yüreğiniz.