27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Yargıda ücret krizi

Sakarya Barosu Başkanı Semih Gökdemir, Adalet Bakanlığı tarafından müdafilik ve zorunlu müdafilik görevlendirilmelerinden doğan ücretlerin ödenmemesi sebebiyle baroya bağlı avukatlar olarak 1 Ağustos tarihinden itibaren eylem kararı aldıklarını söyledi. 

Sakarya Barosu Başkanı Semih Gökdemir, düzenlediği basın toplantısında, 22 Temmuz tarihinde Ankara'da yapılan ve Sakarya'nın da aralarında bulunduğu 55 ilin baro başkanlarının katıldığı Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu toplantısının sonuç bildirgesini değerlendirdi. Gökdemir, "İsteğe bağlı müdafilik ve zorunlu müdafilik ücretlerimizi alamıyoruz. Adalet Bakanlığı'ndan 67 milyon 461 YTL'yi bulan alacağımızı ödemesini istiyoruz. Bu yüzden artık ceza muhakemesi kapsamındaki tüm müdafi, vekil görevlendirmelerini durdurma kararı aldık. 1 Ağustos tarihinden itibaren duruşmalara girmeyip, süresiz eylem yapacağız. Doğacak aksaklıklardan ise biz değil Adalet Bakanlığı sorumlu olacaktır" dedi. 

Baro Başkanı Semih Gökdemir, eylemin özellikle çocuk suçluların yargılanmasında büyük aksamalara neden olacağını da belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 22:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?