18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

YAŞ 5 saat sürdü

Genelkurmay Başkanlığı Yüksek Askeri Şura sonrası açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında, bölgesel askeri-politik durum değerlendirmesinde bulunulduğu, iç güvenlik harekatına yönelik icra edilen faaliyetler ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ana program ve hedeflerinin incelendiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, YAŞ olağan toplantısının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapıldığı hatırlatıldı.

Toplantıda, bölgesel askeri-politik durum değerlendirmesinde bulunulduğu belirtilen açıklamada, iç güvenlik harekatına yönelik icra edilen faaliyetler ile TSK'nın ana program ve hedeflerinin incelendiği, alınacak tedbirlerin görüşüldüğü kaydedildi.

5 SAAT SÜRDÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kış dönemi toplantısı sona erdi. Başbakan Erdoğan, toplantının yapıldığı Genelkurmay Başkanlığı’ndan saat 19.10’da ayrıldı. 5 saati aşkın bir süre devam eden toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile kuvvet komutanları ve diğer komuta kademesi katıldı.

ÖNCEKİ HABER

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında başladı.

Genelkurmay Karargahı Fevzi Çakmak Salonu’nda gerçekleştirilen YAŞ Toplantısı öncesinde basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verildi.

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİLER

2012 Kış Dönemi YAŞ toplantısı öncesi Anıtkabir'i ziyaden Başbakan Erdoğan başkanlığındaki heyette Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kuvvet komutanları ve diğer YAŞ üyeleri yer aldı. Başbakan Erdoğan ve beraberindeki YAŞ üyeleri Anıtkabir'e Arslanlı Yoldan geldi. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Başbakan Erdoğan saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Başbakan Erdoğan, Misak-ı Kulesi'nde bulunan Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak hedefine olan inancımızla Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023'te Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline getirmek için çalışıyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü kutsal vatanımızın bölünmezliğini, aziz milletimizin kardeşliğini korumak ve güçlendirmek için çok boyutlu ve kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Milletimizin güven ve desteği ile Türkiye'nin bölgesel ve küresel bir güç haline gelmesini önündeki engelleri bir bir aşıyoruz. Büyük Türkiye hedefine ulaşabilmemiz için Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her bakımdan güçlü ve donanımlı olması gerektiğine inanıyor. Bu çerçevede savunma sanayimizin ihtiyaçlarının büyük çoğunluğunun milli kaynaklarımızla üretilebilir hala gelmesini hedefliyor, bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmaların başarılı sonuçlar vermesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu sürecin önemli bir unsuru olarak gerçekleştireceğimiz 2012 Kış Dönemi Yüksek Askeri Şurası'nın ülkemize, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyor. Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz."

iha/aa
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2012 Cuma 22:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?