16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yaş kararları açıklandı

Yüksek Askeri Şura'nın Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararlar açıklandı.


Yüksek Askeri Şura'da, 30 Ağustos 2007 itibariyle emekliye ayrılacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu atandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ise bulundukları görevleri bir yıl daha sürdürecekler.

Kara Kuvvetleri'nde 4 yıllık görev sürelerini dolduran 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık da 30 Ağustos itibariyle emekliye sevk edildi.

Emekliye ayrılacak 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel'in yerine 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney'in yerine bu yılki Şura'da orgeneralliğe terfi eden Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu, yine bu yıl emekliye ayrılacak Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın yerine ise Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcısı Korgeneral Necdet Özel'in getirilmesi kararlaştırıldı. 3. Ordu Komutanlığı'na da yine bu yıl terfi eden 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Saldıray Berk atandı.

Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Eşref Uğur, Yiğit Donanma Komutanlığı'na koramiral; Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Aksay, Harp Akademileri Komutanlığı'na atandı.

Bu arada, Şura'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde durumları değerlendirilen personelden “TSK'nın itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu hareketlerde bulunan” 13, “irticai tutum ve davranışları” nedeniyle 10 personelin TSK'dan ayrılmasına karar verildi.



İŞTE YAŞ'IN ARDINDAN GENELKURMAY'DAN YAPILAN AÇIKLAMA:



1. Yüksek Askerî Şûra; 4 Ağustos 2007 tarihinde tamamlanan Ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karara bağlamıştır.


2. 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olmak üzere; Türk Silahlı Kuvvetlerinden 34 general ve amiral bir üst rütbeye, 45 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş; 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır.


3. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarını sarsacak şekilde, disiplin bozucu hareketlerde bulunan 13, irticai tutum ve davranışları nedeniyle 10 personel olmak üzere toplam 23 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırılmasına karar verilmiştir.


KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

-Orgeneral İsmail KOÇMAN 3'üncü Ordu Komutanlığından

ERZİNCAN
1'inci Ordu Komutanlığına
İSTANBUL
2
Korgeneral Necdet ÖZEL Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcılığından
ANKARA Ege Ordusu Komutanlığına
İZMİR
3
Korgeneral Erdal CEYLANOĞLU Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığından
ANKARA Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına
ANKARA
4
Korgeneral Saldıray BERK 4'üncü Kolordu Komutanlığından
ANKARA 3'üncü Ordu Komutanlığına
ERZİNCAN

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

1
Oramiral
Muzaffer Metin ATAÇ Donanma Komutanlığından
Gölcük/KOCAELİ Deniz Kuvvetleri Komutanlığına
ANKARA
2
Koramiral
Eşref Uğur YİĞİT Kuzey Deniz Saha Komutanlığından
İSTANBUL Donanma Komutanlığına
Gölcük/KOCAELİ


HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

1
Orgeneral
Aydoğan BABAOĞLU Harp Akademileri Komutanlığından
Yenilevent/İSTANBUL Hava Kuvvetleri Komutanlığına
ANKARA
2
Korgeneral
Hasan AKSAY Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığından
ANKARA Harp Akademileri Komutanlığına
Yenilevent/İSTANBUL






Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 12:34:02
Güncelleme :4 Ağustos 2007 Cumartesi 12:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burak IP: 85.104.87.xxx Tarih : 4.08.2007 18:10:56
DİSİPLİNSİZLİK NEDENİYLE ATILANLARI ANLADIM DA İRTİCAİ FAALİYETTEN ATILMA NE MANAYA GELİYOR ONU MERAK ETTİM.SON ZAMANLARDA BU KELİME O KADAR SERVİS EDİLDİ Kİ İNSAN ARTIK BİT YENİĞİ ARAMAYA BAŞLIYOR.ACABA DİYORUM O ATILAN 10 KİŞİNİN NAMAZ KILDIĞI VEYA ORUÇ TUTTUĞU MU GÖRÜLDÜ.İRTİCADAN KASIT BUYSA VALLAHİ ÇOK YAZIK OLMUŞ..