19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yasak âşka Erdoğan takibi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Belbim Genel Müdürü Adnan Şahin ile ilgili bir ay önce değişik kanallardan, başka konularla ilgili birtakım ihbarlar geldiğini belirterek, ''Başbakanımız da 'Belbim'de problemlerden bahsediliyor. Bilgin var mı? O sıkıntılar gerçekse işi hemen bitirmen lazım' dedi. Konu basına da yansıyınca gerekeni yaptık'' dedi.

Topbaş, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda 100 bin eğitim setinin dağıtılması töreninin ardından, basın mensuplarının, ''Belbim Genel Müdürü Şahin'in görevden alınması konusunda, Başbakan Erdoğan'ın 15 gün önce kendisini uyarıp uyarmadığı'' yönündeki sorularını yanıtladı.

Kadir Topbaş, şunları kaydetti:

''Bu konuyla ilgili bir ay kadar önce bana değişik kanallardan başka konularla ilgili birtakım ihbarlar geldi. Bu daha çok belediye imkanlarını kendi kişisel menfaatleri doğrultusunda kullanmasıyla ilgiliydi. Bu arada, Başbakanımız da bana, 'Belbim'de problemlerden bahsediliyor. Bilgin var mı? O sıkıntılar gerçekse işi hemen bitirmen lazım' dedi. Ben de, incelemekte olduğumu, bir şeyler bulmam gerektiğini söyledim. Biz çalışma üzerindeydik ama aile yaşamı ve kadın ilişkisi basına yansıyan boyutuyla da bize ulaştı. Onu da görünce halkımızın hissiyatını bilen ve buna saygı gösteren insanlar olarak bizi rahatsız etti. Hemen, anında müdahale yaptık.''

''GEREKEN YASAL İŞLEM YAPILACAK''

Topbaş, Şahin'i sadece görevden almakla kalmayacağını, hakkındaki iddialarla ilgili gerçekleştirilecek tespitler doğrultusunda gereken yasal işlemlerin de yapılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesinde buna benzer başka soruşturma olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine de Topbaş, belediyenin 40 bin çalışanı bulunduğunu ve personeline güvenerek yola çıktığını, ancak yanlış yapan olursa da hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceklerini kaydetti.

Topbaş, kamu malını kendi görev alanı dışında kullananlar hakkında gereken işlemin yapılacağını, burada basına ve halka da büyük görev düştüğünü belirterek, özellikle belediyede yönetici konumunda olan insanların davranışlarının, kendilerine yakışır tarzda ve rahatsız etmeyecek boyutta olması gerektiğini vurguladı.

Basında bu haberler çıkmamış olsa dahi Şahin'i görevden alacağını belirten Topbaş, ''İştirakler Daire Başkanı'ndan bu konunun üzerine gitmesini ve gerekirse soruşturma açmasını istedim. Tetkikler doğrultusunda gerekli işlem yapılacak'' dedi.
aa
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 17:53:41
Güncelleme :20 Eylül 2006 Çarşamba 18:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?