26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yaşayan hayalet!

’Yeşil’in yargılandığı davalara bilgi gönderen İçişleri Bakanlığı, Jandarma ve Emniyet de dahil tüm resmi kuruluşlara göre, 1996 yılından beri Yıldırım’ın nüfus kaydında, ölüm, çocuk doğumu, boşanma, ad veya soyadı değişikliği gibi herhangi bir oynama olmadı. Sabıka kaydı da gözükmeyen ’Yeşil’, resmi kayıtlara göre halen sağ.

Oğlu Murat Yıldırım’ın yazdığı kitabın ardından yeniden gündeme gelen ’Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım, yargılandığı davalardaki mahkeme kayıtlarına göre hálá yaşıyor; ama yaşadığına dair hiçbir iz yok.

Sabıka kaydı yok

Mahmut Yıldırım, asker kişilerle beraber sekiz kişinin öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla 7’nci Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandı. Yargılama sırasında, İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık ve Nüfus Müdürlüğü’nden askeri mahkemeye gönderilen aile tablosuna göre, 1996 yılından beri Yıldırım’ın nüfus kaydında, ölüm, çocuk doğumu, boşanma, ad veya soyadı değişikliği gibi herhangi bir oynama olmadığı ve kayıtlara göre sağ olduğu yer aldı.

Maliye de Mahmut Yıldırım’ın mükellefiyet kayıtlarına rastlanmadığı bildirdi. Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nden askeri mahkemeye gönderilen yazıda da Yıldırım’ın sabıkasız olduğu, adli sicil kaydı bulunmadığı cevabı verildi.

Giriş, çıkış yok

Emniyet Genel Müdürlüğü de, Yeşil’in yasal yollardan bugüne kadar yurtdışına giriş veya çıkış yapmadığını bildirdi. Jandarma Genel Komutanlığı ise gizli ibaresiyle askeri mahkemeye gönderdiği yazıda, Mahmut Yıldırım’ın kayıtlarda personel olarak isminin geçmediğini, bu isimde bir kişiyle genel komutanlığın hiçbir ilişkisinin olmadığını bildiridi.

Davası sürüyor

Mahmut Yıldırım’ın, 8 kişinin öldürülmesi talimatını vermekle suçlanan Jandarma İstihbarat Gruplar Komutanı emekli Albay Abdülkerim Kırca, PKK itirafçıları Fethi Çetin, Kemal Emlük, eşi Saniye Emlük, Muhsin Gül, Abdülkadir Aygan, uzman çavuş Uğur Yüksel ile beraber ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı dava, halen uyuşmazlık mahkemesinde bulunuyor.

Yeşil’in fotoğrafı 1995’te çekilmiş

SUSURLUK kazasından sonra öldürüldüğü ileri sürülen JİTEM tetikçisi "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım’ın hayatını anlatan kitaptaki fotoğraftan yola çıkılarak yapılan "2002 yılında yaşıyordu" tahminleri yanlış çıktı. Yeşil’in üzerinde yemek yediği gazetedeki ilanın 2002’de Kanal 6’da yayınlanan ’Biri Bizi Gözetliyor’ programına ait olduğu ve bu yüzden Yeşil’in yaşadığı iddiası önce Star ve Taraf gazetelerinde, dün de Hürriyet gazetesinde yer almıştı. Ancak Yeni şafak gazetesi, dün, bu ilanın 6 Aralık 1995 tarihinde yayımlanan bir yılbaşı ilanı olduğunu ortaya çıkardı. Yeşil’in izine Kasım 1996’dan bu yana rastlanmıyor.

’Yaşadığını ispatlayana memur maaşımı veririm’

’YEŞİL’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın ağabeyi Bahattin Yıldırım, yeğeni Murat’ın yazdığı kitapla yaşayıp yaşamadığı yeniden gündeme gelen kardeşiyle ilgili konuştu. Ankara’da bir okulda memur olan abi Yıldırım, 1998’in yılbaşından bu yana kayıp olduğunu belirttiği kardeşi Mahmut hakkında şunları söyledi:

"Memurum, maaşımdan başka bir şeyim yok ama yaşadığını kanıtlayana vermeye hazırım. Kaybolmadan önce bankaya para yatırmıştı, eşi ve çocukları bu paranın faiz geliriyle geçimlerini sağladılar. Para bitince oğlu Murat, Etlik’teki evi sattı. Ayakta kalmaya çalışıyorlar. Babasıyla ilgili kitap yazması hiç iyi olmadı. Yazılanlarla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Doğru mu, yalan mı bilmiyorum."

Özgür Cebe - DHA - Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 19:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?