28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Yasin El Kadı'dan medyaya tepki

Birleşmiş Milletler'in küresel terörist ilan ettiği Yasin El Kadı, hakkındaki iddialarla ilgili olarak yaptığı açıklamayı yayınlayan Yeni Şafak Gazetesi'ne teşekkür ederken, "Türkiye'de herhangi bir temsilcisi olmamasını fırsat bilerek” açıklamasını yayınlamayan medya kuruluşlarına ise tepki gösterdi. 

Yasin El Kadı, hakkındaki iddiaların asılsız olduğuna ilişkin gazete ilanının ardından bugün de bir "teşekkür" ilanı yayınladı. Hakkında ortaya atılan, sonuçları inceleme ve yargı kararları ile kanıtlanmış iddialara ilişkin açıklamalarının, birçok yayın kuruluşu tarafından yayınlanmadığını belirten El Kadı, "Öncelikle kişisel incinmem dışında, özellikle yanlış ve kişilik haklarıma ağır saldırı teşkil eden gerçek dışı haberi yaptıkları halde, Türkiye'de herhangi bir temsilcimin olmamasını da fırsat bilerek bir hukuk ülkesinde açıklamamı yayınlamayan medya kuruluşları ve hukuk adına elem duyduğumu belirtmek istiyorum" dedi. 

Tanımadığı, kendisini tanımayan savcıların hakkında verdikleri takipsizlik kararlarını, ifadesinin alınmadığı gerekçesiyle yok saymaya çalışan yaklaşımları ibret ve esefle izlediğini kaydeden El Kadı, ülkesinde de gelişmiş tüm ülkelerde de savcıların, ancak ciddi bir suç emaresi görürlerse ifade almaya ihtiyaç duyduklarını söyledi. 

El Kadı’nın ilanı şöyle: 

"Her şeye rağmen, kardeş Türkiye'yi ve Türkiye'nin güzel insanlarını seviyorum. Yasin El Kadı, hayatını hem yasalar hem de inancı ışığında iyilikler yaparak ve bir karıncayı incitmeden geçirmiştir ve öyle de geçirecektir inşallah. Ve bilinmelidir ki herkes, her zaman, herhangi bir nedenle haksız ve asılsız bir iddianın muhatabı olabilir. Aslında hukuk da Allah korkusu da basın ilkeleri de adalet ve fazilet değerleri de bunun için var değil midir?"
ANKA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 14:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?