16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yatağan santrali yeniden devrede

MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde inversiyon tehlikesi nedeniyle 5 gün çalıştırılmayan Yatağan Termik Santrali, bir üniteyle yeniden faaliyete geçti.

Geçen perşembe günü öğle saatlerinde havadaki kükürtdioksit ve partikül madde miktarının tehlike sınırının üzerine çıkması üzerine devre dışı bırakılan santralin ikinci ünitesi gece saat 00.30'dan itibaren çalıştırıldı ve enerji üretimine başlandı.

Bölgede bir haftadır rüzgar olmaması nedeniyle inversiyon tehlikesine karşı, insan sağlığı düşünülerek santralin tüm ünitelerinin devre dışı bırakıldığını belirten Yatağan Termik Santrali İşletme Müdürü Aziz Tığ “Bu gece yarısından itibaren hava şartlarının normale dönmesi, tehlikenin ortadan kalkması ile santralin ikinci ünitesini çalıştırmaya başladık. Hava şartlarına göre santralin üçüncü ünitesi de 48 saat içinde devreye girebilir” dedi.

Santralin birinci ünitesinin ise bacagazı arıtma tesislerinin bakım ve onarımda olması nedeniyle bir süre daha çalışamayacağı belirtildi.

Yatağan Termik Santrali'nde geçtiğimiz perşembe günü kükürtdioksit oranı 922 mikrogram/ metreküpe, partikül madde miktarı da 333 mikrogram/ metreküpe ulaşmıştı. Yatağanlıların zehir solumaya başlaması ile santralin tüm üniteleri saat 12.30'da devre dışı bırakılmıştı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 13:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?